Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Borås
400 yh-poäng
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2021-09-01 - Borås

Videoreportage

Systemutvecklare.NET

Ser du lösningarna istället för problem?!
Vill du arbeta i en tillväxtbransch där det finns en stor efterfrågan av just din kompetens?!

Som Systemutvecklare.NET arbetar du med att ta fram och utveckla data/IT-system eller delar av system. Du arbetar ofta i team tillsammans med kompetenta kollegor i en attraktiv arbetsmiljö. Tillsammans skapar ni lösningar på de utmaningar som ni ställs inför.Vad gör en systemutvecklare?Problemlösning och programmering är ofta kärnan i systemutvecklarens arbete och utbildningen ger dig tillräckliga kunskaper för att du ska kunna arbeta som systemutvecklare.NET.

Som systemutvecklare.NET arbetar du med att ta fram och utveckla data/IT-system eller delar av system. Du arbetar ofta i team och tillsammans skapar ni lösningar på de utmaningar som ni ställs inför.

Höjer din kompetens

Utbildningen varvas med teoretisk undervisning och praktiska övningar/uppgifter, föreläsningar av yrkesverksamma, intressanta studiebesök sam att 30% av utbildningen består av LIA.

Teoretiska kunskaper

Du får specialiserade kunskaper om programmeringsspråket .NET, både användarnära gränssnitt och bakomliggande system samt programmeringsspråken HTML5, CSS3 eller JavaScript. Du lär dig också programmeringsverktyget Xamarin.

Du får även specialiserad kunskap i och förståelse för hur en agil arbetsprocess inom systemutveckling fungerar och hur du bygger kod, samt hur du på engelska kommunicerar inom projektteam och till kund. Du får också förståelse för hur en SQL-databas är uppbygg och insikt i databasmodellering.

Praktiska färdigheter

Du lär dig tillämpa de programmeringsspråken som krävs för att bygga en webb-plats, inklusive programmeringsspråket .NET för att utveckla webbapplikationer. Du får även färdighet i att tillämpa Xamarin för att utveckla mobilapplikationer för IOS och Android.Du får även färdighet i att bygga, felsöka, ge support till användare samt vidareutveckla en färdig applikation.

Din kompetens

Efter avslutad utbildning kommer du att ha den kompetens som krävs för självständigt designa en enklare databasmodell och implementera den i en SQL-databas samt ta ut data ur en eller flera tabeller samtidigt. Därutöver filtrera, sortera, gruppera, summera och beräkna utvald data.Du kan självständigt utveckla, uppdatera och underhålla en webbplats och med hänsyn till IT- och persondatasäkerhet utveckla en webbapplikation med språk inom .NET,framförallt programmeringsspråket C#.

Du har också kompetens för att arbeta självständigt, konsekvent och objektsorienterat med att utveckla applikationer i ramverket Xamarin och ta ansvar för och aktivt bidra till en strukturerad och välplanerad arbetsprocess som tar applikationen från idé till produkt.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Förutom detta ställs följande krav:

Kurser:

Teknikprogrammet

  • Programmering 1, 100p

Borås Stad - Borås Yrkeshögskola

Borås Stad - Borås Yrkeshögskola

Lätt att få jobb efter utbildningarna

Borås Yrkeshögskolas idé är att kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete. Tillsammans med deras lokala näringsliv tar de fram utbildningar som är eftertraktade i sin region. Visste du att varje yrkeshögskoleutbildning finns för att samhället behöver just den kompetensen? Det är...


Läs mer om Borås Stad - Borås Yrkeshögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Borås Stad - Borås Yrkeshögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Systemutvecklare.NET

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: