Allmän kurs: Engelska, Franska eller Spanska

Braheskolan - Visingsö folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Jönköping, Visingsö
2 terminer
Heltid
CSN-berättigad

Allmän kurs: Engelska, Franska eller Spanska

Allmän kurs med språkinriktning på gymnasienivå

Allmän kurs – bra alternativ till gymnasiet och komvux
Gillar du språk och att resa? Vill du läsa in behörighet till högskolan med färre ämnen och mindre stress än i gymnasiet/komvux?
Vill du komplettera ditt betyg med fler ämnen?
Då ska du läsa Allmän kurs på Braheskolan!
Kursen passar också dig som har en gymnasieexamen och vill bli bättre på språk. Du väljer mellan att läsa engelska, spanska eller franska. Du läser en termin på Visingsö och en termin utomlands, i Aix-en-Provence (franska), Barcelona (spanska) eller i Brighton (engelska).

Kursen passar också dig som har en gymnasieexamen och som är intresserad av att under ett år få ägna sig åt ett språk.

Allmän kurs heter utbildningen på folkhögskola där du kan läsa in din gymnasiekompetens. Fördelarna med att läsa in behörighet till högskola på folkhögskola är många:

· Vi har en annorlunda pedagogik utan prov vilket motverkar stress.

· Vi är noga med att skapa god sammanhållning i klasserna så att alla stöttar varandra och alla får vänner.

· Vi vill att du ska trivas och ha kul medan du studerar hos oss.

· Du bor på skolan tillsammans med cirka 50 andra kursdeltagare.


Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.

Kursen passar också dig som har en gymnasieexamen men som är intresserad av att under ett år få ägna sig åt engelska. Du som har ett slutbetyg från gymnasiet kan få särskild behörighet i enskilda ämnen som krävs för just den högskole- eller universitetsutbildning som du vill söka till. Du får då ett folkhögskoleintyg som motsvarar godkänd nivå.

Studierna
Språk- och kulturstudierna i språket är viktiga både på Visingsö och utomlands. Under tiden på Visingsö ägnar du ungefär hälften av lektionstiden till profilspråket. Resterande studietid fördelar du på andra intressanta ämnen som du väljer från Braheskolans kursutbud.

Vi garanterar de kurser som krävs för behörighet dvs:
samhällskunskap 1a1 och 1a2, historia 1a1 och 1a2, religion 1, svenska 1, 2, 3, naturkunskap 1a1.

Utöver detta erbjuder vi  estetiska kurser och hälsa/idrott. Vi kan också erbjuda andra ämnen beroende på vad deltagarna behöver och efterfrågar. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg och du förväntas vara aktiv på lektionerna.

Språk
Alla lektioner är på profilspråket, och förutom den dominerande språkundervisningen, lär du dig språket genom specialkurser. En aktivitetsvecka och diverse projekt. I det språk du väljer kan vi utfärda behörighet upp till steg 7.

Så ansöker du

Du ansöker via skolans webbsida.

Mål

Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska, franska eller spanska. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen. 

Vi utfärdar behörighetsintyg till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

Kostnader

Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri och berättigar till CSN. Du betalar för kost & logi, visst läromedel, förbrukningsmaterial, intyg, samt utflykter/studiebesök.

Braheskolan - Visingsö folkhögskola

Skolan är politiskt och religiöst obunden och belägen på Visingsö mitt i Vättern. Du tar dig hit med båt från Gränna. Skolan arbetar med profilområdena internationalisering, språk och kultur samt det sociala perspektivet. Här kan du också studera på våra...


Läs mer om Braheskolan - Visingsö folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Braheskolan - Visingsö folkhögskola



Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs: Engelska, Franska eller Spanska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön