Visa allastudier.se som: Mobil

SFY Barn

C3L
Sammanfattning
Komvux
Tyresö
5 Terminer
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Tyresö

SFY Barn

Vem passar utbildningen för?

Utbildningen vänder sig till dig som vill utbilda dig till barnskötare, resurspedagog eller elevassistent inom förskolan och grundskolan och som behöver utveckla dina kunskaper och färdigheter i det svenska språket.

Utbildningens upplägg 

Först läser du en 20 veckors förberedande kurs på heltid i SFI/svenska som andraspråk med fokus på pedagogiskt arbete, studieteknik och datorkunskap. Du fortsätter sedan med fyra terminer (två år) på barnskötarutbildningen där du också fortsätter studera svenska. Utbildningen inkluderar också åtta veckors praktik.

Var ges utbildningen?

Utbildningen ges i klassrum på C3L i Tyresö.

Kursinnehåll

Termin 1 – SFI/svenska som andraspråk med fokus på pedagogiskt arbete. Grundläggande svenska som andraspråk med fokus på pedagogiskt arbete. Inkluderar studieteknik, datorkunskap och kommunikation.

Termin 2-5 – barnskötarutbildning med svenska som andraspråk, grundläggande/gymnasiala kurser:

  • Dramapedagogik, 100p
  • Hälsopedagogik, 100p
  • Pedagogiskt arbete, 200p
  • Pedagogiskt ledarskap, 100p
  • Människors miljöer, 100p
  • Etnicitet och kulturmöten, 100p
  • Specialpedagogik, 100p

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du söka jobb som barnskötare i förskolan, resurspedagog eller elevassistent i grundskolan eller annan liknande verksamhet.

Förkunskaper

Behörig är du som har avslutat SFI C men ännu inte tagit betyg i SVA Grund (grundläggande svenska som andraspråk, delkurs 4).

Ansökan
Om du inte är boende i Tyresö kommun, behöver du gå till en studievägledare i din kommun och lämna in din ansökan till SFY Barn där. Din hemkommun bestämmer om du kan studera i Tyresö.

Första steget till din ansökan är att fylla i en intresseanmälan på utbildningens hemsida. Efter att du har fyllt i den, får du en länk till ett ansökningsformulär. Det ska du spara, fylla i, skriva ut och lämna på SFI-centrum eller Komvuxcentrum i din hemkommun tillsammans med en kopia på ditt betyg i svenska.

Hur görs urvalet?
De tar in ca 25 personer på SFY Barn. För att bli antagen krävs det att du har gjort ett intagningtest. Alla som ansöker till utbildningen blir kallade till att göra ett test. Ungefär en vecka efter att du har gjort testet kommer du att få svar på om du kommit in på utbildningen eller inte. Du kan också få reservplats, i så fall kommer du in på utbildningen om någon annan lämnar sin plats.

C3L

C3L

C3L - Centrum för LivsLångt Lärande är en lokal Cisco-akademi och medlem av Sun Academic Initiative.Våra lärare har stor yrkeskunskap och aktuell erfarenhet av att arbeta inom sitt undervisningsområde och förbereder dig därför på bästa sätt för ditt kommande yrke!...


Läs mer om C3L och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för SFY Barn

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: