Visa allastudier.se som: Mobil

Behandlingspedagog

Cady Training Academy
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
Flexibel, läs i din egen takt
Heltid/Deltid
Icke studiemedelsberättigad
20 900 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande - Distans

Behandlingspedagog

 • Brinner du för att hjälpa människor komma ur olika typer av missbruk?
 • Vill du stötta dina medmänniskor till en meningsfull vardag utan missbruk?
 • Tycker du att det är stimulerande att jobba med förebyggande åtgärder för olika missbruksproblem?

Då är vår utbildning till behandlingspedagog för dig! Som behandlingspedagog arbetar du med olika utsatta grupper i samhället inom framförallt missbruksvård och prevention. En stor del av arbetet sker i den praktiska vardagen med klienterna genom samtal, enskilt eller i grupp, där behandlingspedagogen är kontaktperson, stöd och rådgivare med personligt behandlingsansvar. Arbetet handlar mycket om att finnas till för dina klienter genom samtal. Arbetsmarknaden ser mycket bra ut för behandlingspedagoger och professionell kompetens inom området är eftertraktad och efterfrågas i många sammanhang.

Utbildningens mål
Målet är att du efter avslutad utbildning har tillägnat dig följande kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet som behandlingspedagog:

 • Använda olika behandlingsterapeutiska begrepp, teorier och perspektiv i preventivt arbete och i behandlingssyfte inom missbruksvården.
 • Planera, genomföra, dokumentera och utvärdera aktiviteter i missbruksvården för att stödja och stimulera människors aktivitet och deltagande i olika situationer.

Fakta om utbildningen

Innehållet motsvarar en 2-årig yrkesutbildning på eftergymnasial nivå men du påverkar din studietid själv! Det är möjligt att halvera utbildningstiden om du t.ex. läser 100% utan lov samt har god studievana/disciplin. Faktiska studietiden är individuell och beror på din lästakt, studievanor m.m.

Denna utbildningen är på distans utan några fysiska träffar. Du kan studera vart än du befinner dig och har dator- och internetåtkomst.

Du väljer själv ditt startdatum och kan anmäla dig alla dagar på vår hemsida. Våra distansutbildningar har inga fasta startdatum och vi startar nya elever löpande på helgfria veckodagar.

Du väljer själv din studietakt. Du behöver inte bestämma den i förväg och du kan även variera den under din studietid med vårt flexibla upplägg.

Du kan läsa dygnet runt i vår online lärplattform. Du gör skriftliga inlämningar och studieavstämningar ingår. Du kan även jobba samtidigt som du läser hos oss!

Din mentor stödjer dig under hela din studietid. Du får hjälp och stöd av din mentor med pedagogiska frågor, praktiken m.m. och även med elevcoachning om du önskar.

Praktik ingår i utbildningen och är vanligtvis heltid i 6 - 8 veckor (längre praktik kan förekomma vid behov). Den är flexibel och går att skräddarsy (t.ex. 50% över en längre period). Platsen hittar du själv och kan vara din arbetsplats om den är relevant till utbildningen. Praktiken går även att validera delvis eller helt (se mer nedan under ”Validering”.)

Diplom och yrkesutbildningsbevis erhålles efter avslutad och godkänd utbildning.

Sagt om våra utbildningar
"Att få läsa på min premisser passade mig perfekt." Tatjana

"Att få svar på arbetsmomentum man gjort. Svaret får man ganska så snabbt vilket känns skönt." Ahmad D.

“Det var bästa jag har gjort, att jag läste just den utbildningen. Jag är nöjt med allt arbeten som jag fick läsa, bl.a. boken MI och socialrätt. Tackar.” Florije

Kursinnehåll

 • Akut omhändertagande
 • Etik
 • Kommunikation
 • Psykiatri
 • Utvecklingspsykologi
 • Grupp- och personlighetspsykologi
 • Samtalsmetodik
 • Mindfulness
 • Sociologi
 • Socialt arbete/socialrätt
 • Grunder i behandlingsarbetet
 • Missbruk
 • Behandlingsmetoder 1 (KBT, MI och psykoterapi)
 • ”Behandlingsmetoder 2 (12-stegsmodellen och behandlingsplanering)
 • Återfallsprevention
 • Utomhuspedagogik/grön miljöterapi
 • Medberoende och anhörigvård
 • Praktik (eleven ansvarar själv för att hitta praktikplats)
 • Slutarbete

Validering
Du kan alltid validera delkurser som du har läst tidigare eller praktik om du har relevant erfarenhet. För att vi ska kunna utför en bedömning behöver du följa valideringsrutinerna som du hittar här: https://www.cady.se/validering/

Validering av delkurser ska skickas in och godkännas av oss innan anmälningen. Du får ett svar via e-post inom cirka fem (5) helgfria arbetsdagar och därefter kan du anmäla dig. Vi drar av litteraturkostnaden för godkända delkurser. Praktik kan valideras innan eller efter anmälan då den inte påverkar utbildningskostnaden. Det kräver ett arbetsgivarintyg där det framgår bl.a. anställningsperiod och relevanta arbetsuppgifter du har haft.

När du anmäler dig
Anmälan görs endast via anmälningsformuläret som finns på vår hemsida. Läs igenom all information noga innan du skickar din anmälan då det är ett bindande avtal. Efter din anmälan är skickad får du en bekräftelse via e-post som också är ditt antagningsbesked. Du får sedan en faktura via e-post som ska betalas innan påbörjade utbildning. Vid direkt start får du den om 1–2 arbetsdagar och vid ett framtida startdatum får du den cirka 2 veckor innan ditt valda startdatum. Det tar cirka tre (3) helgfria arbetsdagar från att du har betalt tills betalningen är oss tillhanda sedan registreras du som elev. På ditt startdatum alternativt direkt efter (vid omgående utbildningsstart) e-postar vi all utbildningsinformation inkl. inloggningsuppgifter, om litteraturen m.m. och du kan börja läsa.

Hur betalas fakturan?
Fakturan betalas enligt överenskommelse vid anmälan. Välj bland följande betalningssätt: bankgiro, Swish eller delbetalning via Human Finans.

Vid avslutad utbildning
Efter godkänd utbildning och hela kursavgiften är erlagd erhåller du ett diplom och yrkesutbildningsbevis som skickas per post. Vid delbetalning genom Human Finans behöver inte du ha betalat färdigt för att erhålla dina bevis/diplom.

Dina skyldigheter
Det åligger dig som elev att omgående informera oss skriftligt vid byte av e-postadress, mobilnummer eller hemadress. Vill du efter påbörjade utbildning pausa (i upp till ett år) eller ändra din studietakt ska du informera din mentor.

När du kontaktar oss
Ange alltid ditt fullständiga namn, personnummer och utbildning du läser när du skickar e-post till oss.

Kostnader
Pris: 20 900 kr inkl. moms
Priset avser den totala utbildningskostnaden och är fast oavsett om den faktiska
studielängden är kortare eller längre än den motsvarande tiden. Denna utbildning är ej CSN-berättigad.

All kurslitteratur ingår i utbildningskostnaden.
I utbildningen ingår litteraturen som antingen interaktiva online- eller fysiska
böcker. Om du önskar byta de online-böckerna som ingår till fysiska böcker
kan du göra detta mot böckernas självkostnadspris.

Delbetalning
I samarbete med Human Finans erbjuder vi delbetalningsmöjligeter. Välj bland flera alternativ både räntafria och med ränta. Du kan ansöka om ett Human Konto för delbetalning innan eller efter du har anmält dig.

Förkunskaper

Lägsta godkänt betyg i:
- Svenska A/1, SAS A/1 eller motsvarande
- Engelska A/5 eller motsvarande
- Matematik A/1a/1b/1c eller motsvarande
- Du ska svara 18 år fyllda. (Eller med vårdnadshavares samtycke.)
- Du ska vara vid god fysisk form
- Du ska ha god självkännedom
- Du måste ha dator- och internetåtkomst för att kunna studera
- Du ska kunna öppna och hantera filer i Word, Excel, Powerpoint samt PDF.

Behörighet
Om du saknar någon av ovanstående antagningskrav kan vi ändå bedöma dig som behörig att läsa utbildningen om du har s.k. reell kompetens. Reell kompetens innebär att du har tillägnat dig kunskaperna på annat sätt än formell utbildning. Du kan påvisa att du har den motsvariga kunskapen genom att e-posta t.ex. ett arbetsgivarintyg eller personligt brev som förklarar hur du anser att du har motsvarande kunskaper genom dina tidigare erfarenheter.

Cady Training Academy

Cady Training Academy

Cady training academy har sitt säte i Göteborg.Ansvarig för företaget är Katarina Thur, som har många års erfarenhet av flygbranschen, krishantering, turism, psykologi m.m. Cady utbildar inom olika yrkesområden. Alla utbildningar är på distans och avslutas med test samt diplomering. Då vi...


Läs mer om Cady Training Academy och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Behandlingspedagog
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Behandlingspedagog, fyll i följande uppgifter: