Visa allastudier.se som: Mobil

Hotel Management

Cady Training Academy
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Egen takt
Heltid/Deltid
Icke studiemedelsberättigad
27 900 SEK inkl. moms
Svenska
Distans
Startdatum: Löpande starter under hela året - Distans
Yrkesutbildning till hotel management

Hotel Management

 • Drömmar du om ett jobb som hotell/boknings- eller konferenschef?
 • Vill du arbete i en bransch där efterfrågan av personal är stor?

Distansutbilda dig då inom hotel management!

Hotel management är utbildningen som ger dig kunskapen och de verktyg som gör dig attraktiv för arbete inom branschen, där efterfrågan på utbildad personal är stor. Efter utbildningen har du stora chanser att få en ledande befattning inom hotell och turismnäringen.

Växande framtid inom yrket

Turism- och hotellnäringen växer. Kompetensbrist är ett hot mot ökad tillväxt och utveckling inom näringen. Branschen behöver ett professionellt mottagande av engagerade och serviceinriktade medarbetare. Sverige som besöksland attraherar fler och fler utländska besökare som behöver boende och service. Det finns ca 2000 hotell i Sverige och det byggs hela tiden fler. Nya företag inom turism skapas på basis av att turismen, enligt Tillväxtverket, beräknas mer eller mindre fördubblas till år 2020.

De internationella hotellkedjornas etableringar ökar i Sverige och har stärkt branschens attraktionskraft samt konkurrensen om kompetent personal. Intresset för att förlägga internationella företagsmöten och kongresser i Sverige har gjort att efterfrågan på kompetenta chefer/ledare för att leda och utveckla personal och hotell har ökat. Liksom behovet av att ha personal med goda färdigheter inom ekonomi, marknadsföring och försäljning. Vi ger dig den spetskompetens du behöver för att göra framsteg i branschen!

Genom att ha studerat Management inom hotell och besöksnäringen får du också goda möjligheter för arbete inom andra delar av turistnäringen.

Efter avslutad utbildning är målet att du har tillägnat dig kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet som chef inom hotell och turism.

En utbildning för dig som trivs i ledarroller

Stort fokus läggs på värdskap, ledarskap och försäljning och marknadsföring. Möjliga yrkesroller förutom hotellchef/manager efter avslutad utbildningen är även bl.a. receptions/konferens/avdelningschef, platsansvarig på en mindre anläggning inom besöksnäringen t.ex. vandrarhem/camping, hotellchef på ett mindre hotell eller även som teamleader/supervisor. I uppgifterna ingår att vara en operativ och aktiv ledare samt leda och motivera medarbetare i den dagliga driften. Utbildningen vänder sig till dig som är social, servicevänlig och trivs i ledarroller. Du får lära dig allt du behöver veta för att kunna axla en chefsposition inom hotellbranschen. Efter examen väntar goda chanser för jobb då efterfrågan på utbildad personal är stor.

Om utbildningen

Denna utbildning är på distans utan några fysiska träffar. 

Du kan även jobba samtidigt som du läser hos Cady då du lägger upp din studieplan själv och kan läsa dygnet runt!

Utbildningen motsvarar en 2-årig yrkesutbildning men du påverkar din studietid själv! Du läser i din egen takt och kan variera den under din studietid såsom heltid eller deltid (t.ex. på grund av arbete). Om du läser heltid utan lov och har goda studievanor/disciplin kan utbildningstiden halveras.   

Du väljer själv ditt startdatum och kan anmäla dig alla dagar året om. Anmälan görs direkt på utbildarens hemsida via deras online anmälningsformulär.

Utbildningen vänder sig till både privatpersoner och organisationer. Denna utbildning är inte CSN-berättigad.

Mer detaljerad information om utbildningen inkl. validering, behörighet, delbetalning m.m. finns att läsa på utbildarens hemsida.

Egen mentor och praktik

När du har anmält dig till utbildningen får du en egen mentor som du alltid kan få råd och stöd av. Du får hjälp och stöd av din mentor med pedagogiska frågor, praktiken m.m. och även med elevcoachning om du önskar.

I utbildningen ingår praktik för att du lättare ska komma ut på arbetsmarknaden. Upplägget och längden planeras utifrån dina dokumenterade erfarenheter enligt antagningskraven och du kan skräddarsy den enligt dina önskemål och överenskommelse med din mentor. Praktiken går att validera delvis eller helt.

Kursplan

 • Administration 2
 • Affärsjuridik
 • Affärsutveckling & ledarskap
 • Entreprenörskap & företagande
 • Organisation & ledarskap
 • Värdskap på resmålet
 • Hållbar turism
 • Besöksnäringen
 • Logi
 • Resmål & resvägar
 • Försäljning & marknadsföring
 • Reseförsäljning
 • Praktik/LIA* (eleven ansvarar själ för att finna praktikplats)
 • Slutarbete

*Om praktiken: För att få påbörja din hotel managementutbildning hos oss måste du som elev själv ombesörja att du har en praktikplats på ett hotell. Praktikens längd beror på tidigare erfarenheter.

Validering

Hos Cady kan du alltid validera delkurser som du har tidigare läst eller praktik om du har erfarenhet inom yrket. Läs mer på Cadys hemsida under "Validering".

Förkunskaper

Antagningskrav för att få delta i denna utbildning:

 • Lägst godkänt betyg i:

  • Svenska A / Svenska 1 eller motsvarande / Svenska som andra språk A / Svenska som andraspråk 1 eller motsvarande
  • Engelska A / Engelska 5 eller motsvarande
  • Matematik A / Matematik 1a/1b/1c eller motsvarande
 • Du ska vara 18 år fyllda.
 • Du ska ha god självkännedom.
 • Du måste ha internetåtkomst för att kunna studera.
 • Du ska kunna öppna och hantera Word, Excel, Powerpoint samt PDF-filer.
 • Du ska även ha dokumenterad erfarenhet från servicebranschen, kundorienterade yrken eller besöksnäringen.
 • För att få påbörja din utbildning hos oss måste du ha dokumenterad erfarenhet inom från servicebranschen, kundorienterade yrken eller besöksnäringen. Innan du anmäler dig ska du skicka samtliga betyg, diplom, kursbevis, m.m. samt dokument där din erfarenhet styrks. Därefter planeras upplägget på din utbildning både vad gäller validering samt praktikens omfattning.

Behörighet

Om du saknar något av antagningskraven kan utbildaren bedöma dig som behörig om du har s.k. reell kompetens. Läs mer på Cadys hemsida under "Behörighet".

Examen & Intyg

Efter att utbildningen är avslutad och godkänd erhålles diplom samt yrkesutbildningsbevis.

Kostnader

27 900 kr inkl. moms

All kurslitteratur ingår.

Priset avser den totala utbildningskostnaden oavsett studielängd. Denna utbildning är inte CSN-berättigad.

Cady erbjuder delbetalningsmöjligheter i samarbete med Human Finans. Välj bland flera alternativ inklusive räntefria! Se Cadys hemsida för mer information.

Anmälan sker via Cadys hemsida.

Du väljer själv vilket startdatum du vill ha och du kan anmäla dig alla dagar året om.

Cady Training Academy

Cady Training Academy

Om oss

Cady har funnits sedan 2007 med sitt säte i Göteborg och ingår i Cady Training Utbildningar AB som är huvudansvarig för hela utbildningsverksamheten.  Företaget har sin grund inom kognitiv beteendeterapi, sexrådgivning samt kostrådgivning. Under de senaste åren har vi vuxit kraftigt...


Läs mer om Cady Training Academy och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Hotel Management
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Cady Training Academy

Friggagatan 9A
411 01 Göteborg

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hotel Management från Cady Training Academy, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hotel Management

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: