Visa allastudier.se som: Mobil

Vårdbiträde

Cady Training Academy
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Flexibel, läs i din egen takt
Heltid/Deltid
Icke studiemedelsberättigad
11 900 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande - Distans

Vårdbiträde

Det privata alternativet!

 • Brinner du för att ta hand om och hjälpa människor?
 • Har du en stor empati för dina medmänniskor?
 • Är du en noggrann och strukturerad person?

Arbetet som vårdbiträde
Som vårdbiträde arbetar du t.ex. inom äldreomsorg, hemtjänst eller på sjukhus. Grunden till arbetet är omvårdnad av människor som är sjuka eller behöver hjälp och stöd av andra anledningar. Det ligger mycket fokus på att ge sina brukare/patienter praktiskt stöd i sina dagliga rutiner för att de ska leva ett så självständigt liv som möjligt.

Arbetsuppgifter kan röra sig om bl.a. att hjälpa till med skötsel av personlig hygien, matförberedning, utföra hälsokontroll och bevaka hälsotillstånd, engagera sig i fysiska aktiviteter såsom promenader m.m. Vårdbiträde liknar undersköterska och främsta skillnaden är att en undersköterska hjälper även till med de medicinska sysslorna genom delegering.

P.g.a. de stora bristerna inom vårdyrken är framtidsutsikterna för vårdbiträde mycket goda både kort- och långsiktigt.

Utbildningens mål
Målet är att du efter avslutad utbildning har tillägnat dig följande kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet som vårdbiträde:

 • Bemöta, kommunicera och samarbeta med patienter och brukare med respekt för den enskilda individens förutsättningar och behov.
 • Anpassa vårdrutiner och -behov individuellt efter varje brukares/patients växlande behov.

Om utbildningen
Innehållet motsvarar en 1-årig yrkesutbildning men du påverkar din studietid! Det är möjligt att halvera utbildningstiden om du t.ex. läser 100% utan lov samt har god studievana/disciplin. Faktiska studietiden är individuell och beror på din lästakt m.m.

Denna utbildning är på distans utan fysiska träffar.  Du kan även jobba samtidigt som du läser hos oss då du lägger upp din studieplan själv och kan läsa dygnet runt! Utbildningen vänder sig till både privatpersoner och organisationer.

Mentor och Praktik
Din mentor stödjer dig under hela din studietid. Du får hjälp och stöd av din mentor med pedagogiska frågor, praktiken m.m. och även med elevcoachning om du önskar.

Praktik ingår i utbildningen och är vanligtvis heltid i 6 - 8 veckor (längre praktik kan förekomma vid behov). Den är flexibel och går att skräddarsy (t.ex. 50% över en längre period). Platsen hittar du själv och kan vara din arbetsplats om den är relevant till utbildningen. Praktiken går även att validera delvis eller helt.

Kursplan

 • Psykologi
 • Psykiatri
 • Specialpedagogik
 • Etik & människans livsvillkor
 • Vård och omsorg
 • Hälsopedagogik
 • Medicinsk grundkurs
 • Praktik (eleven ansvarar själv för att finna praktikplats)
 • Slutarbete

Förkunskaper

Du ska vara 18 år fyllda. (Eller med vårdnadshavares samtycke till utbildning av minderårig.) Du ska ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du ska ha god självkännedom och ett lugnt förhållningssätt.
Du ska ha normal datorvana. Du måste ha dator- och internetåtkomst för att kunna studera. Du ska kunna öppna och hantera filer i Word, Excel, Powerpoint samt PDF.

Examen & Intyg

Kompetensbevis erhålls efter avslutad utbildning.

Cady Training Academy

Cady Training Academy

Cady training academy har sitt säte i Göteborg.Ansvarig för företaget är Katarina Thur, som har många års erfarenhet av flygbranschen, krishantering, turism, psykologi m.m. Cady utbildar inom olika yrkesområden. Alla utbildningar är på distans och avslutas med test samt diplomering. Då vi...


Läs mer om Cady Training Academy och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Vårdbiträde
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Vårdbiträde, fyll i följande uppgifter: