Visa allastudier.se som: Mobil

Skådespelarprogrammet

Calle Flygare Teaterskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
80 veckor
Heltid
CSN-berättigad

Skådespelarprogrammet

Starta din skådespelarkarriär på Calle Flygare

Ta dig närmare din skådespelardröm och lär dig skådespeleriets hantverk av framgångsrika och rutinerade skådespelare. Vi har utbildat blivande skådespelare i 80 år och har haft glädjen att ha många kända elever som Magnus Uggla, Björn Gustavsson, Christine Meltzer, David Hellenius, Alexandra Rapaport och Sofia Helin. Vill du bli vår nästa stjärna?

Skådespelarprogrammet är en tvåårig yrkesutbildning med 100% studietakt som är CSN-berättigad till både uppehälle och studieavgift. Observera att merkostnadslånet inte täcker hela utbildningsavgiften. För dig som älskar att agera, har rätt driv och är beredd på hårt och roligt arbete ger utbildningen dig en gedigen plattform i din framtida skådespelarkarriär.

Det är vanligt att våra elever väljer att studera vidare utomlands eller vid någon av Sveriges teaterhögskolor, medan andra börjar arbeta som skådespelare inom teater, film och TV direkt efter utbildningen.

Vår antagning till höstens utbildningsplatser är öppen. Anmäl dig nu för att säkra din plats! Sista ansökningsdag: 24 maj

Behörighet och antagning

Grundläggande behörighet

För att söka till Skådespelarprogrammet behöver du ha treårig gymnasieexamen eller ha motsvarande slutbetyg/intyg från Komvux, folkhögskola, gymnasiesärskola eller gymnasieskola utomlands. I vissa fall kan vi dock göra undantag om vi bedömer att du ändå kan uppnå examensmålen.

Antagning

Vi tar in 16 elever per klass till varje höst- och vårtermin. Till höstterminen startar vi upp två klasser och till vårterminen en klass.

Sista ansökningsdag: 24 maj

Inlämning av digital audition: Senast fem dagar före intervju

Intervju: 9 maj, 10 maj, 14 maj, 18 maj, 20 maj, 25 maj, 26 maj, 28 maj, 29 maj, 30 maj, 31 maj.

Antagningsbesked: 2 juni för ordinarie och 17 juni för reserver

Skolstart: 17 aug 2020

Utbildningens uppbyggnad

År 1

Under ditt första år hos oss får du viktiga grunder som studieteknik, genusfrågor, rörelseteknik, skådespelarteknik, röstteknik, monolog- och dialogteknik. Mellan år ett och två görs sedan en bedömning av dina möjligheter att uppnå våra kurs- och examensmål.

För dig med goda möjligheter att fullfölja utbildningen väntar sedan ytterligare ett spännande och roligt år med oss.

År 2

Under år två fördjupar du dina kunskaper inom rörelseteknik, skådespelarteknik och röstteknik ytterligare och lär dig filmskådespelarteknik, improvisation och devising. Du får även kunskap om hur det är att vara frilansande skådespelare och lär dig att hantera kontrakt, ekonomi och marknadsföring.

Som avslutning på din utbildning får du visa upp vad du har lärt dig i samband med klassens slutproduktion. Föreställningen spelas upp för en stor publik där även branschfolk bjuds in för att ni ska få visa upp vad du och dina studiekamrater kan åstadkomma.

Kostnader

Undervisningsavgift

Skådespelarprogrammet är en avgiftsbelagd utbildning och kostar 81 500 kr/år för HT 2020. Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN, som även erbjuder möjlighet till merkostnadslån för att kunna finansiera delar av din undervisningsavgift. Läs mer om detta på CSN:s hemsida.

Betalning

40 750 kr inbetalas per termin. Totala kostnaden för hela läsåret är 81 500 kr.

Observera att avgiften för ditt andra läsår kan komma att justeras beroende av inflation och andra kostnadsökningar.

Kostnader för studiemateriel och litteratur tillkommer med ca 1 000 - 2 000 kr per läsår beroende av om du väljer att köpa allt eller om du lånar eller delar studiematerialet med andra.

Calle Flygare Teaterskola

Calle Flygare Teaterskola

Sveriges äldsta privata teaterskola

Ta dig närmare din skådespelardröm och låt dig guidas i skådespeleriets hantverk av framgångsrika och yrkesverksamma skådespelare. Calle Flygare Teaterskola har utbildat blivande skådespelare sedan 1940 och har haft glädjen att ha många kända elever som Magnus Uggla, Björn Gustavsson,...


Läs mer om Calle Flygare Teaterskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Skådespelarprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Calle Flygare Teaterskola

Västmannagatan 5
111 24 Stockholm

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skådespelarprogrammet från Calle Flygare Teaterskola , fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Skådespelarprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: