Visa allastudier.se som: Mobil

Barn- och fritidsutbildning

Consensum VuX
Sammanfattning
Komvux
Sollentuna
Klassrum
Startdatum: Löpande - Sollentuna

Barn- och fritidsutbildning

Barn- och fritidsutbildning

Att arbeta med barn- och ungdomar är roligt och givande. Du har ett stort ansvar och spelar en viktig roll i barnets tillvaro. Vår Barn- och fritidsutbildning förbereder dig för ett arbete med barn och ungdomar inom skola och fritid som elevassistent, barnskötare eller personlig assistent. Yrken där det råder stor efterfrågan på utbildad personal.

De gemensamma kurserna i den grundläggande utbildningen är på 750 poäng med möjlighet att lägga till svenska och samhällskunskap till 900 poäng sammanlagt. Respektive inriktning har sedan kurser om 500 poäng så att du totalt kan erhålla en utbildning om 1400 poäng. 

Studier på heltid motsvarar 20-25 poäng per vecka. Självklart kortar du ner din studietid om du har tidigare betyg eller erfarenhet så att du kan validera och pröva tidigare kunskaper.

Skräddarsy din utbildning

Du kan välja klassrums- eller distansutbildning, heltid eller deltid. Våra utbildningsplatser finns i Jakobsberg, Solna, Upplands-Väsby, Sollentuna och Täby.

Fördjupningskurser – Elevassistent med två inriktningar

Efter studier på grundläggande nivå följer fördjupningskurserna. Inom båda inriktningarna finns stor efterfrågan på utbildad arbetskraft. Du ansöker om fördjupning inom respektive inriktning när du är färdig med grundutbildningen.

  • Elevassistent/Barnskötare – Arbeta med barn och ungdomar inom skola och fritid.  Som elevassistent arbetar du som stöd för elever med särskilda behov under elevens hela skoldag och på fritids.
  • Personlig assistent  –  I ditt arbete blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bistå med sociala och praktiska insatser. Du ger ett professionellt stöd genom att utveckla och stärka personen i sin vardag och skapar förutsättningar till ett självständigt liv

Consensum VuX

Skapa din framtid på Consensum! Vi har utbildningar som leder till jobbVård- och omsorgsutbildning Barn- och fritidsutbildning Med en våra utbildningar i bagaget blir Du attraktiv på arbetsmarknaden och Du behöver aldrig vara arbetslös. Du får yrken där Du genom...


Läs mer om Consensum VuX och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Consensum VuX

Recensioner

Det finns inga recensioner för Barn- och fritidsutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: