Visa allastudier.se som: Mobil

Systemutvecklare .Net med AI-kompetens

Edugrade
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Hudiksvall, Sundsvall
405 yh-poäng
Heltid
Studiemedelsberättigad

Systemutvecklare .Net med AI-kompetens

Systemutvecklare.Net med AI kompetens 

Utbildningen ger dig allt du behöver för att vara med och utveckla framtidens IT-system. Kunskap i programmeringsspråket C# och plattformen .NET hamnar i topp över företagens kompetensbehov inom programmeringsspråk. Systemutvecklare .NET är en mycket eftertraktad utbildning och företagen i branschen har ett stort rekryteringsbehov av just den kompetens som utbildningen ger. Du får kompetens inom det snabbväxande teknikområdet AI (Artificiell Intelligens) som tillämpas inom allt fler områden idag.

Kursinnehåll

Kursplanen och innehållet i utbildningen är skapat i nära samverkan med företag och andra viktiga aktörer i branschen.

 • AI-komponenter och machine learning i Microsoft Azure 25
 • Designmönster och arkitektur 20
 • DevOps 20
 • Examensarbete 25
 • LIA (Lärande i Arbete) 1 55
 • LIA (Lärande i Arbete) 2 55
 • Praktisk objektorienterad programmering 15
 • Programmering av databaser och SQL 30
 • Programmering med C# och .NET 45
 • Projektledning och agil systemutveckling med SCRUM 35
 • Webbapplikationer i C#, ASP.NET 50
 • Webbutveckling frontend med HTML5, CSS och Javascript 30

Om att vara Systemutvecklare .Net

Att vara Systemutvecklare .Net betyder inte bara att behärska programspråket C#, utan att man även behärskar andra komponenter som ingår i en applikation och kan sammanfoga detta till en användbar lösning. Arbetsmarknaden efterfrågar personer med specifik teknisk kompetens inom Microsofts utvecklingsplattformar och molntjänster, samt kunskaper inom mer generella tekniker och metoder. Ett område som idag växer snabbt är Artificiell intelligens (AI) med områden som Maskininlärning (ML) och Deep Learning (DL). Arbetsmarknaden efterfrågar alltmer kompetens inom detta område i takt med att tekniken blir mer lättillgänglig och applicerbar i fler tillämpningsområden.

Lärande i Arbete

Utbildning på plats hos företag ingår, så kallat Lärande i Arbete (LIA). Här får den studerande möjlighet att applicera sina förvärvade kunskaper, färdigheter och kompetenser med målet att få en praktisk yrkeskompetens.

Arbetsmarknad

Utbildningen Systemutvecklare .NET med AI-kompetens ger dig kunskaper, färdigheter och kompetenser för att ta en yrkesroll som exempelvis Fullstackutvecklare, Systemutvecklare eller Webbutvecklare.

Utvecklingen runt digitalisering gör att den framtida arbetsmarknaden för mjukvaruutvecklare är ljus. Nya arbetstillfällen som skapas genom digitaliseringen kommer att vara särskilt fördelaktiga för personer med högre utbildning. Allt pekar på att efterfrågan på yrkesrollen Systemutvecklare .NET kommer att fortsätta öka. Samhällstrender, automatisering och teknikutveckling är stora drivkrafter.

Branschen medverkar till att ta fram utbildningen och samarbetar med Edugrade genom bland annat LIA-platser.  I regionen finns en stark efterfrågan på alla kategorier av systemutvecklare. Företag i regionen som rekryterar .Net-utvecklare idag är bland andra Telia, Monitor ERP System, CGI, KnowIT, Tieto EVRY m.fl. Därutöver finns stora arbetsgivare inom offentlig sektor som kommuner, statliga myndigheter och Regionerna. Stora myndigheter som efterfrågar yrkesrollen är bland andra Försäkringskassan, CSN, Bolagsverket och Statens Tjänstepensionsverk (SPV).

Det är ständig brist på .Net-utvecklare”, säger Kjell Westman på Monitor ERP System

Ett första generationsskifte är på gång med många pensionsavgångar. Företagen köper ett antal medarbetare på övertid. Det här innebär nya möjligheter för juniora, nyutexaminerade personer.”, säger Roger Gustavsson på Softronic.

Förkunskaper

Behörighet

Examen från gymnasiet, Komvux, eller motsvarande svensk eller utländsk utbildning. Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper motsvarande gymnasiets kurs Engelska 6, Programmering 1 samt Matematik 2a eller Matematik 2c. Alternativt praktisk erfarenhet eller annat som ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Ansökan

Du ansöker via utbildningens webbsida.

Edugrade

UTBILDNING OCH CERTIFIERING FÖR ÖKAD KONKURRENSKRAFT Edugrade erbjuder utbildning och certifiering inom IT och bredbandsutbyggnad sedan 1997. Vi tillhör pionjärerna inom kompetensutveckling för fiberutbyggnad och har stor erfarenhet från både Sverige och internationellt. Vi förser idag även IT-branschen med kvalificerad...


Läs mer om Edugrade och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Systemutvecklare .Net med AI-kompetens
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

EdugradeRecensioner

Det finns inga recensioner för Systemutvecklare .Net med AI-kompetens

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Systemutvecklare .Net med AI-kompetens från Edugrade , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

}