Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm

Den heliga Anden

Pneumatologi är läran om den heliga Anden och utgör alltsedan urkyrkans tid en central nerv i den kristna tron. Medan teologin ofta försummat pneumatologin har läran om Anden genom historien spelat en central roll i den folkliga fromheten såväl innanför som utanför kyrkans väggar. I kursen belyses pneumatologins framväxt och utveckling genom historien, men också den spänning som ofta funnits mellan folklig fromhet och institutionaliserad religion, mellan den enskilde troende och kyrklig auktoritet. Centrala aspekter inom samtida pneumatologi studeras i relation till teman såsom Andens gåvor, bön samt tron på en fortsatt uppenbarelse genom historien.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Kurser i teologi 60 hp: Baskurser 30 hp samt minst två av kurserna Att tolka Gud och samhället, 15 hp, Text, kontext och tolkning 15 hp eller Teologi, religion och kyrka i Sverige 15 hp, eller motsvarande.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm

Recensioner

Det finns inga recensioner för Den heliga Anden

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: