Visa allastudier.se som: Mobil

Feministisk teologi

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans

Feministisk teologi

Feministisk teologi utgör idag ett betydande fält inom den systematiska teologin. Kursen ger en väsentlig fördjupning dels i den feministiska teologins historia, dels i den mångfald av olika feministiska teologier som finns idag. Med utgångspunkt i några av de banbrytande verk som författas under 1970- och 80-tal följer vi den differentiering som äger rum inom den feministiska teologin under 1990- och 2000-tal. Litteraturen återspeglar den spänning som finns mellan mer konservativt respektive liberalt orienterade teologier, liksom mellan mer modernt respektive postmodernt orienterade synsätt.

Förkunskaper

Godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap, varav minst 15 hp systematisk teologi på fördjupningsnivå, eller motsvarande. Minst 15 hp systematisk teologi på avancerad nivå samt kursen Vetenskaplig teori och metod, valfri inriktning 7,5 hp. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan StockholmRecensioner

Det finns inga recensioner för Feministisk teologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön