Visa allastudier.se som: Mobil

Föreståndarskap i kyrka och församling

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2020 - Distans

Föreståndarskap i kyrka och församling

Fokus: Några nutida teologiska och strategiska modeller för föreståndarskap i kyrka och församling i relation till medarbetare, den lokala organisationen/församlingen och den övergripande organisationen/kyrkan.Teori: I en tid då ledarskapet betydelse betonas är teorier och strategier legio. De är dock inte nödvändigtvis anpassade för de särskilda utmaningar som ett pastoralt ledarskap innebär. Att kritiskt kunna granska och värdera olika analys- och handlingsmodeller är en avgörande kompetens.Historia: Den teologiska diskussionen om föreståndarskap (episkope/tillsyn) under 1900-talet och framför allt i början av 2000-talet. Tolkning: I samtal och skrift formulerar sig kursdeltagaren om egna erfarenheter av möjligheter och utmaningar. Den egna skriftliga beskrivningen utvecklas i samspel med teologiska och teoretiska perspektiv i kurslitteraturen och andra kursdeltagares perspektiv och tolkningar.Strategi: Att kunna beskriva och värdera olika modeller för ett föreståndarskap i kyrka och församling, samt konkretisera en egen möjlig praktik som föreståndare.

Förkunskaper

Godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap eller kandidatexamen som ingår i diakonutbildning eller motsvarande. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan StockholmRecensioner

Det finns inga recensioner för Föreståndarskap i kyrka och församling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: