Visa allastudier.se som: Mobil

Kärlekens teologi

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Stockholm

Kärlekens teologi

Kärleken är ett tema som är ständigt återkommande genom historien och teologin. Frågan om kärleken har handlat om såväl relationen mellan människa och Gud som mellan människor sinsemellan. Ämnet har varit kontroversiellt, inte minst när diskussionerna har rört eros, den begärande och sinnliga kärleken, vilken ofta spelats ut mot agape, den osinnliga, självutgivande kärleken. I kursen analyseras historiska texter och centrala teologiska frågeställningar med kärlekens tematik. Spänningar mellan idétraditioner och etiska teorier om kärlek kommer att belysas i relation till enskilda teologer och specifika etiska teorier om kärlek.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Kurser i teologi 60 hp: Baskurser 30 hp samt minst två av kurserna Att tolka Gud och samhället, 15 hp, Text, kontext och tolkning 15 hp eller Teologi, religion och kyrka i Sverige 15 hp, eller motsvarande.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kärlekens teologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön