Visa allastudier.se som: Mobil

Kyrkliga handlingar i samtiden

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2020 - Distans

Kyrkliga handlingar i samtiden

Kursen ger en översikt av nutida diskussion kring de kyrkliga handlingarna (vigsel, begravning, dop, konfirmation, välsignelsehandlingar) i ett samtidsperspektiv genom en analys av teologi och praxis i några kyrkosamfunds liturgier och strategier för kyrkliga handlingar (pastoraler), samt olika perspektiv på pastoralt ledarskapet i dessa sammanhang. Särskilda frågeställningar som behandlas i kursen är församlingens roll, kasualtalens innehåll och form, livstolkning och trostolkning, hbtq-perspektiv och musik i kyrkliga handlingar. Innehållet i kursen bidrar till kunskaper och förståelse för de möjligheter och utmaningar som kristna församlingar står inför på detta område.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.Kurser i teologi 60 hp: Baskurser 30 hp samt kurserna Att tolka Gud och samhället 15 hp och Ecklesiologi, religionspedagogik och homiletik 15 hp, eller motsvarande.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan StockholmRecensioner

Det finns inga recensioner för Kyrkliga handlingar i samtiden

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: