Visa allastudier.se som: Mobil

Ledare för kyrka i förändring, masterprogram i teologi

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
120 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2021 - Distans

Ledare för kyrka i förändring, masterprogram i teologi

nnehållTeologiska högskolan Stockholm (THS) och Johannelunds Teologiska Högskola (JTH) erbjuder en unik gemensam utbildning. Innehållet i utbildningen rör pastoralt ledarskap, entreprenörskap, omstartarbete, mångkultur, gestaltning och kommunikation, omvärldsanalys och församlingsförnyelse.Det pastorala uppdraget står i fokus. Pastorn, prästen och diakonen har genom sin särskilda kallelse och sina vignings- och ordinationslöften nyckelroller i församlingen. Att leda och verka i ett sammanhang där de ideella insatserna spelar en avgörande roll har sina speciella förutsättningar. Missionsuppdraget består - kallelsen, sändningen och tjänandet av Gud, människor och den värld vi lever i - samtidigt som sammanhanget ständigt ställer nya krav och innebär nya utmaningar.Utbildningen fokuserar det pastorala hantverket och syftar till att: ge orientering om aktuell forskning och historiska perspektiv på uppgiften erbjuda verktyg för att kunna analysera, tolka och förstå vad det innebär att leda enförsamling, praktiskt och teologiskt erbjuda strategier för att bygga församling och utöva ett teologiskt genomreflekteratpastoralt ledarskap.ProgrambeskrivningKurserna ges på halvfart under 4 år och kan läsas på distans. Kursdeltagarna träffas cirka 3 gånger per termin med 1-2 kursdagar per tillfälle. Undervisningen förläggs till cirka 50 procent vid Enskilda högskolan Stockholm och till cirka 50 procent vid Johannelunds teologiska högskola.Kurserna är förutom litteraturstudier som regel en kombination av föreläsningar och seminarieövningar. Föreläsningar på masternivå ger väsentligt vidgade och fördjupande perspektiv och inblickar, medan seminarieövningar syftar till att träna kursdeltagaren i att göra självständiga, kreativa och kritiska bedömningar, samt att självständigt och flexibelt urskilja, formulera och lösa kvalificerade problem. Studierna avslutas med ett examensarbete om 30 högskolepoäng.

Förkunskaper

Godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap eller kandidatexamen som ingår i diakonutbildning eller motsvarande. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.Arbetslivserfarenhet inom kyrka eller närstående organisation i minst två år på minst halvtid.

Examen & Intyg

Masterexamen

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan StockholmRecensioner

Det finns inga recensioner för Ledare för kyrka i förändring, masterprogram i teologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön