Visa allastudier.se som: Mobil

Magisterprogram, bibelvetenskap

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Stockholm
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Magisterprogram, bibelvetenskap

Programmet ges på avancerad nivå och syftar till att ge kunskaper och färdigheter inom bibelvetenskap. En magisterexamen på programmet förbereder för forskarutbildning i bibelvetenskap. Utbildningen är även lämplig för dem som har för avsikt att arbeta inom olika religiösa organisationer eller utbildning. Det kan även vara yrkesförberedande eller vidareutbildning för pastorer, präster och lärare.Magisterprogrammet i bibelvetenskap bygger väsentligen på de kunskaper som studenterna får i programmet på grundnivå vid högskolan eller motsvarande kunskaper från annat lärosäte. Utbildningen på magisternivå ger studenterna i förhållande till utbildning på grundnivå:-fördjupade kunskaper, färdigheter och förmågor-ytterligare förmåga att självständigt integrera och använda kunskaper-utvecklad förmåga att hantera komplexa företeelser, frågeställningar och situationer-utvecklade förutsättningar för yrkesverksamhet som ställer stora krav på självständighet eller forsknings- och utvecklingsarbete.

Förkunskaper

Godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 högskolepoäng, där minst 150 högskolepoäng utgörs av religionsvetenskap/teologi inklusive ett examensarbete om 15 högskolepoäng. Minst 15 högskolepoäng i exegetisk teologi, eller motsvarande religionsvetenskapligt huvudområde/ämne, på fördjupningsnivå ska ingå. Student med andra relevanta ämnen eller motsvarande utländsk examen kan antas efter särskild prövning.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm

Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram, bibelvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön