Visa allastudier.se som: Mobil

Magisterprogram i mänskliga rättigheter

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Stockholm
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Stockholm

Magisterprogram i mänskliga rättigheter

Programmet på avancerad nivå i mänskliga rättigheter syftar till fördjupad förståelse av mänskliga rättigheter i historia och samtid, i olika kulturer och på olika samhällsnivåer, i såväl ett individ- som ett grupperspektiv, lokalt och globalt. Mänskliga rättigheter utgör ett viktigt verktyg för samhällets utveckling och ett värdigt mänskligt liv. Programmet syftar till att ge studenten överblick över ämnet mänskliga rättigheter och förmåga att tillämpa relevanta teoribildningar och metoder, samt till att ge erfarenhet av egen forskning. Utbildningen är lämplig för olika yrkesroller i samhället, inom kommuner, landsting och statlig förvaltning, likaväl som inom frivilligorganisationer, media, utbildning och näringsliv.Magisterprogrammet omfattar två terminers studier. Den andra terminen avslutas med en magisteruppsats om 15 hp. Programmet kan leda fram till en Magisterexamen i mänskliga rättigheter, 60 hp.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Kandidatexamen där huvudområdet utgörs av minst 90 högskolepoäng i mänskliga rättigheter eller annat relevant ämne vid teologisk, historisk-filosofisk, samhällsvetenskaplig, juridisk fakultet eller motsvarande. Huvudområdet ska inkludera ett självständigt arbete om minst 15 högskolepoäng eller motsvarande. Kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm

Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i mänskliga rättigheter

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: