Visa allastudier.se som: Mobil

Magisterprogram, praktisk teologi med religionsbeteendevetenskap

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Stockholm
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Stockholm

Magisterprogram, praktisk teologi med religionsbeteendevetenskap

Programmet ges på avancerad nivå och syftar till att ge kunskaper och färdigheter inom praktisk teologi med religionsbeteendevetenskap. En magisterexamen på programmet förbereder för forskarutbildning i praktisk teologi med religionsbeteendevetenskap. Utbildningen ger kunskaper som kan användas av olika yrkesgrupper där kännedom om trossamfundens självförståelse och praktiker, trosmedling, ledarskap, existentiella hälsa och själavårdsfrågor är av vikt till exempel inom socialt arbete, religiösa organisationer, media och utbildning. Det kan även vara yrkes-förberedande eller vidareutbildning för pastorer, präster och lärare.Programmet på avancerad nivå bygger väsentligen på de kunskaper som studenterna får i programmet på grundnivå vid högskolan eller motsvarande kunskaper från annat lärosäte. Utbildningen på magisternivå ger studenterna i förhållande till utbildning på grundnivå:-fördjupade kunskaper, färdigheter och förmågor -ytterligare förmåga att självständigt integrera och använda kunskaper -utvecklad förmåga att hantera komplexa företeelser, frågeställningar och situationer -utvecklade förutsättningar för yrkesverksamhet som ställer stora krav på självständighet eller forsknings- och utvecklingsarbete.

Förkunskaper

Godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 högskolepoäng, där minst 150 högskolepoäng utgörs av religionsvetenskap/teologi inklusive ett examensarbete om 15 högskolepoäng. Minst 15 högskolepoäng i praktisk teologi med religionsbeteendevetenskap, eller motsvarande religionsvetenskapligt huvudområde/ämne, på fördjupningsnivå ska ingå. Student med andra relevanta ämnen eller motsvarande utländsk examen kan antas efter särskild prövning.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm

Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram, praktisk teologi med religionsbeteendevetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön