Visa allastudier.se som: Mobil

Människan, skapelsen och den ekologiska krisen

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2020 - Distans

Människan, skapelsen och den ekologiska krisen

I den tidiga ekologiska debatten framfördes kritiken att kristendomens antropocentriska syn på tillvaron bidragit till den natursyn som resulterat i den moderna miljökrisen. I den här kursen analyserar vi detta argument och studerar så väl bibliska som senare källor för att nå fördjupad kunskap om hur den kristna traditionen genom historien sett på människan och hennes plats i skapelsen. Mot denna historiska bakgrund fördjupar vi oss i den samtida diskussionen om klimathoten, där både teologiska och politiska perspektiv vägs in. Hur bemöter man inom samtida teologi hoten mot skapelsen? Bär dagens generationer ansvar för de kommande generationerna och vad handlar det ansvaret om i så fall?

Förkunskaper

Kurser i teologi/religionsvetenskap, 120 hp, varav minst 15 hp systematisk teologi på fördjupningsnivå, eller godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap eller motsvarande. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan StockholmRecensioner

Det finns inga recensioner för Människan, skapelsen och den ekologiska krisen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: