Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Praktisk religionspsykologi vid kriser

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Stockholm

Praktisk religionspsykologi vid kriser

Kursen utgår från forskningsfälten praktisk teologi och levd religion. Utifrån religionsbeteendevetenskapliga teorier identifieras aspekter av människors liv som kan återfinnas vid olika typer av kriser. Grundat i forskning och beprövad praktik inom existentiell hälsa och andligvård, relevant för dagens kulturella kontext, redogörs för församlingens uppdrag att motverka ohälsa i olika grupper. Kursen fokuserar på hur religion och personlig tro i tankar, känslor och handlingar kan vara en resurs, när vi som individer eller som samhällen drabbas av kriser och katastrofer. Samt hur trossamfund kan vara en resurs för att stödja enskilda individer och andra samhällsaktörer i svåra situationer bland annat med riter. Utifrån kursens perspektiv på levd religion, kommer särskild vikt läggas vid maktperspektivet, synliggörandet av underordnade grupper och vid perspektiv som det praktiska, spatiala och kroppsliga.

Förkunskaper

Kurser i teologi/religionsvetenskap, 120 hp, varav minst 15 hp praktisk teologi på fördjupningsnivå. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm


Recensioner

Det finns inga recensioner för Praktisk religionspsykologi vid kriser

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön