Visa allastudier.se som: Mobil

Samverkan och konflikt. Ekumenik som vision och praktik

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2020 - Distans

Samverkan och konflikt. Ekumenik som vision och praktik

Världen stor inför enorma utmaningar. Kyrkorna har erfarenheter av samarbete internationellt och lokalt, men även av konflikter och vägar till försoning. Med utgångspunkt i en ekumenisk miljö på Enskilda högskolan Stockholm belyser denna kurs det ekumeniska fältet av idag. Kursen fokuserar på lokala och globala perspektiv, samverkan och utmaningar. Ämnesområden som berörs är mission och evangelisation i en mångreligiös värld, ekumeniska relationer, visioner och praktiskt samarbete mellan kyrkor, receptiv ekumenik som metod samt feministiska perspektiv på ecklesiologin. I kursen lyfts också fram konflikter och spänningar, när svårigheter uppstår såväl inom det egna samfundet som mellan, både i Sverige och internationellt. Det ekumeniska fältet utforskas med hänsyn till klimatförändringar och globalisering.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.Kurser i teologi 60 hp: Baskurser 30 hp samt minst två av kurserna Att tolka Gud och samhället, 15 hp, Text, kontext och tolkning 15 hp eller Teologi, religion och kyrka i Sverige 15 hp, eller motsvarande.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan StockholmRecensioner

Det finns inga recensioner för Samverkan och konflikt. Ekumenik som vision och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: