Visa allastudier.se som: Mobil

Själavård med barn och ungdomar

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Stockholm

Själavård med barn och ungdomar

Kursen fokuserar åldersgrupperna barn och ungdom, som ofta förbisetts inom traditionell själavård. Målet är att ge ökad kunskap kring olika aspekter av den psykologiska utvecklingen under barn och ungdomsår, barns och ungdomars kulturella sammanhang och hur det är att vara barn i Sverige idag. Ett existentiellt perspektiv anläggs med utrymme för barns livsfrågor. Målsättningen är ökade kunskaper i samtalsmetodik med barn. Beredskapsplan för krissituationer i barnomsorg och skola aktualiseras samt ritens funktion i krissituationer.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Kurser i teologi 75 hp, inklusive en av kurserna Religionspedagogik och själavård 15 hp, Religionspedagogik och själavård 10 hp, Tillämpad religionspsykologi 5/7,5 hp eller motsvarande.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm


Recensioner

Det finns inga recensioner för Själavård med barn och ungdomar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön