Visa allastudier.se som: Mobil

Tro och totalitarism - kyrka i Nazi-Tyskland och Sovjetunionen

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2020 - Distans

Tro och totalitarism - kyrka i Nazi-Tyskland och Sovjetunionen

1900-talet bevittnade två av de mest förtryckande politiska systemen i den mänskliga historien: det nationalsocialistiska Tyskland och kommunistiska Sovjetunionen. Trots uppenbara skillnader är gemensamt för dem den centrala roll kyrkan spelade för samhället. Tyskland såväl som Sovjetunionen hade en historia av att identifiera sig som exemplariska kristna nationer. Hur förhöll sig då kyrkorna till ett totalitärt styre med massmördande system? Med hjälp av Hannah Arendts analys av totalitarism har denna kurs som syfte att studera kyrkors och kyrkoledares agerande under nazi-Tyskland samt Sovjetunionen fram till Stalins död.

Förkunskaper

Kurser i teologi/religionsvetenskap, 120 hp, varav minst 15 hp kyrkohistoria på fördjupningsnivå, eller godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap eller motsvarande. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan StockholmRecensioner

Det finns inga recensioner för Tro och totalitarism - kyrka i Nazi-Tyskland och Sovjetunionen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: