Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
400 yh-poäng
Heltid

Internationell handelslogistiker

Som internationell handelslogistiker har du en helhetssyn

Att rätt vara finns på rätt plats i rätt tid är en förutsättning för effektiv produktion och försäljning i ett företag. I transportföretag arbetar logistiker med lager- och transportplanering.

Marknaden

Sverige har en liten hemmamarknad och är väldigt beroende av handel med omvärlden. Transportbranschen ställer höga krav på kundservice och effektiva leveranser och den svenska ekonomin fortsätter att förstärkas. Växande internationell handel och skärpta miljökrav ställer krav på smarta logistiklösningar. Detta leder till en ökad efterfrågan på välutbildade handelslogistiker. E-handeln med varor fortsätter att växa i en rasande takt.

Distansstudier

Denna utbildning är på helfart och har fysiska träffar i Umeå vid 10 tillfällen under utbildningen. Dessa moment är obligatoriska att närvara vid och kan innefatta tentamina, laborationer och/ eller studiebesök. 

Att läsa på distans kan vara ett bra alternativ för dig som vill studera på en Yrkeshögskoleutbildning utan att flytta. Undervisningen sker på olika sätt via vår lärplattform där du hittar allt ditt kursmaterial och pratar med dina studiekamrater och lärare via video, chatt och forum.

LIA utomlands

En fantastisk möjlighet för våra studerande är att de under perioden 2019-2021 ges möjligheten att genomföra sin LIA (Lärande i arbete) i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Nordirland. Folkuniversitetet har beviljats medel från Erasmus + som möjliggör detta.

Lärande i arbete (LIA)

Under utbildningens tre LIA-perioder (20 veckor) jobbar du i skarpt läge på olika arbetsplatser inom områdena transportekonomi, internationella transporter och logistik. Under LIA-perioderna utvecklar du dina teoretiska kunskaper i praktiken och skapar kontakter som leder till jobb.

Förkunskaper

Förutom grundläggande behörighet för yrkeshögskoleutbildning krävs särskild behörighet: 
Godkänt betyg/E i Matematik B/Matematik 2 eller godkänt betyg/E i logistik 1 och logistik 2 eller motsvarande kunskaper
Godkänt betyg/E i Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande kunskaper

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet – Kursverksamheten vid Umeå UniversitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Internationell handelslogistiker

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: