Visa allastudier.se som: Mobil

Högre textil hantverksutbildning

Föreningen Handarbetets vänner u.p.a.
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
80 veckor
Heltid
Kommande starter
Stockholm
2020-08-24

Stockholm
2021-08-23

Stockholm
2022-08-22

Högre textil hantverksutbildning

Handarbetets Vänner, HV, erbjuder kvalificerade heltidsutbildningar och kortare kurser i textilt hantverk.

På HV Skola är ledorden nyskapande och tradition. Stor vikt läggs på det konstnärliga uttrycket. Studenter vid HV Skolas helårsutbildningar får söka studielån på högskolenivå. Högre textil hantverksutbildning som är tvåårig ger dig genom heltidsstudier möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom textilhantverk.

Du får omfattande praktiska och teoretiska kunskaper i vävning, bindningslära, konstsömnad, materiallära och textilhistoria.
I ämnet ekonomi får du grundläggande kunskaper om småföretagande och de ekonomiska villkoren för att bedriva verksamhet inom det textila hantverksområdet.
Inom ämnet formgivning ges du möjlighet att fritt utveckla egna idéer och eget konstnärligt uttryck.

I skolans textilfärgeri färgar du dina garner och tyger utifrån din egen design. Som avslutning på din utbildning kan du välja att göra ett examensarbete eller ett gesällprov.

Många av studerande väljer att efter utbildningen starta egen firma och arbetar med textil och konstnärlig verksamhet i egen ateljé. Det kan handla om att samarbeta med arkitekter, textil design, göra textila beställningsjobb eller delta i konsthantverksutställningar.

Utbildningen är också förberedande för vidare konst, konsthantverk, mode och/eller textilstudier på högskolor som till exempel Konstfack, Beckmans skola, Borås Textilhögskola och HDK. Variationsmöjligheterna är många.

Som avslutande projekt på utbildningen väljer du att göra ett examensarbete eller att avlägga gesällprov, i vävning eller konstsömnad. Examination sker inom ramen för kurserna och fortlöpande under undervisningens gång, vid handledning och redovisningar av projekt.

Slutexamination; rapportskrivning och presentation av examensarbetet inom vävning/konstsömnad samt opposition.
HV Skolas grundutbildning Textilhantverk basår eller liknande utbildning ger dig möjlighet att söka Högre textil hantverksutbildning.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Föreningen Handarbetets vänner u.p.a.

Recensioner

Det finns inga recensioner för Högre textil hantverksutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: