Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
4 veckor
Heltid
Startdatum: 2020-06-01 - Stockholm

Vävning Sommarkurs

Handarbetets Vänner, HV, erbjuder olika läsårsutbildningar och kortkurser i textilt hantverk.

På HV Skola är ledorden nyskapande och tradition. Stor vikt läggs vid det konstnärliga uttrycket. Studerande vid HV Skolas helårsutbildningar får söka studielån på högskolenivå.

Vävning sommarkurs är en fyraveckors heltidsutbildning med valbar inriktning: grund eller fortsättning. Grundkursen är för dig som är nybörjare och vill tillägna dig grundläggande kunskaper i vävning. Fortsättningskursen är för dig som vill ha ännu djupare kunskaper i vävning och som har gått grundkursen eller har motsvarande kunskaper i grundläggande vävning.

I grundkursen använder du kontramarschvävstolar och får väva tyger för mode och inredning. Du utgår från din egen design och formgivning och får öva dig i att göra kvalitetsplanering och beräkningar. Bindningslära och textil materiallära ingår.

För grundkursen krävs inga förkunskaper.

Fortsättningskursen är för dig som har grundläggande kunskaper i vävning och vill vidareutveckla dina kunskaper i vävning. Du kommer att använda kontramarschvävstol och du får här möjligheten att arbeta med formgivning och design av textilier på fler än fyra skaft. För fortsättningskursen ska du behärska att dra på en väv och du ska självständigt kunna skriva en vävnota och i bindningsläran kunna grundbindningar och deras härledningar.

HV Skolas grundkurs i vävning eller motsvarande kunskaper ger dig de bästa förutsättningarna för fortsättningskursen.Vävning sommarkurs är för dig som vill arbeta med textil och konsthantverk inom vävning. Vävning sommarkurs kan vara behörighetsgivande för att söka vidare till HV Skolas tvååriga Högre textil hantverksutbildning. Samt är förberedande för vidare studier inom konst, mode och/eller textil på högskolor som till exempel Konstfack, Beckmans skola, Borås Textilhögskola och HDK.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Föreningen Handarbetets vänner u.p.a.

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: