Visa allastudier.se som: Mobil

Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach

Funktionsmedicinska Institutet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
5 terminer
Deltid
74 400 - 93 000 SEK inkl. moms
Svenska
Kommande starter

Plats & start


Distans
74 400 SEK
2023-10-02

Distans
93 000 SEK
Löpande kursstart
Hälsocoach

Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach

Övergripande

Yrkesprogrammet till Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach är ett utbildningsprogram för dig som vill arbeta med att coacha andra människor inom kost, hälsa och funktionsmedicin, speciellt för att komma tillrätta med IBS, metabolt syndrom, stressrelaterad ohälsa, hudbesvär, trötthet, nedsatt sinnesstämning och andra livsstilsrelaterade besvär. 

Funktionsmedicin är ett kunskapsområde, ett synsätt och en arbetsmetodik för att förstå och behandla de underliggande orsakerna bakom kroniska livsstilssjukdomar. 

Arbetet som funktionsmedicinsk hälsocoach

Som utbildad Funktionsmedicinsk Hälsocoach ägnar du dig åt ett detektivarbete för att förstå, funktionsbedöma och åtgärda symtom vid kroniska livsstilssjukdomar. I utbildningen lär du dig beställa, tolka och använda flera olika funktionstester som blodpanel, fettsyreprofil, födoämnesintoleranstest, hormontester, SIBO-tester, dysbios, funktionell näringsstatus och läckande tarm. Dessa tester görs i saliv, blod och urin (SIBO-testet är test av utandningsluft). Vi använder oss av de funktionstester som har hög vetenskaplig evidens och som är kommersiellt gångbara på såväl en hälsomottagning som på den kommersiella marknaden. Utifrån anamnes och testresultat lär du dig att skräddarsy kost-, närings-, tränings- och livsstilsråd och var gränsen går för när du bör skicka vidare till vården.

Studiealternativ

Du läser utbildningen på distans via vår digitala lärplattform och blir löpande inbjuden till frivilliga träffar i Stockholm för att umgås, bli inspirerad, träffa lärare och nätverka med andra kursdeltagare. Du kan antingen välja att läsa i eget tempo under maximalt 5 år (parallellt med arbete eller andra studier) eller enligt schema med fasta deadlines för delkurser, inlämningsuppgifter och kunskapsprov under 2,5 år.

Funktionsmedicinsk hälsocoach - en framtida yrkesroll

Vår utbildning till Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach är ledande på marknaden och väver samman det senaste inom funktionsmedicinen med yrkesprofessionalism för att ge dig de bästa förutsättningarna för en stimulerande och lönsam karriär. Vi förutspår att rollen som Funktionsmedicinsk Hälsocoach kan spela en viktig roll i utvecklingen av svensk frisk- och sjukvård.

Målgrupp

  • Endast gymnasieutbildning som förkunskaper

    Utbildningen vänder sig till dig som:

    • Vill arbeta med funktionsmedicinska konsultationer på egen mottagning (fysisk, digital eller digifysisk mottagning

    • Vill arbeta i team med vårdpersonal på en funktionsmedicinsk läkarmottagning 

    • Vill arbeta med professionella hälsotjänster inom näringslivet med betoning på hälsomätningar, uppföljning, åtgärder och optimering av hälsa och prestation

Efter utbildning

Certifiering som kost- och hälsocoach kan genomföras efter termin 3. Certifiering som funktionsmedicinsk hälsocoach kan genomföras efter termin 5.

Kostnader

Delbetala

Delbetala 4 100 SEK per månad i 24 månader (total kursavgift 98 400 SEK) 

Betala allt

93 000 SEK inkl 25% moms (Företag betalar 93 000 SEK + 25% moms).

Delbetalning

Vi erbjuder delbetalning med 4 100 SEK per månad i 24 månader. 

Fortsatta studier

Efter utbildningen kommer du kunna erbjuda individuellt anpassade hälsoprogram till klienter, kunna arbeta i egen mottagning via fysiska, digitala eller digifysiska möten med klienter som vill stödja allmänhälsan vid kroniska livsstilssjukdomar samt kunna arbeta i team med andra vårdgivare / coacher, exempelvis på en funktionsmedicinsk läkarmottagning.

Exempelvis får du behörighet att arbeta på Paleo Optimeringscenter.

Funktionsmedicinska Institutet

Välkommen till Funktionsmedicinska Institutet - den ledande utbildningsarrangören inom funktionsmedicin för privatpersoner och icke-legitimerade yrkesutövare inom hälsobranschen. Hos oss erbjuds en längre yrkesutbildning på distans till Funktionsmedicinsk Hälsocoach som du kan läsa parallellt med heltidsarbete eller andra studier.  Vi fyller...


Läs mer om Funktionsmedicinska Institutet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Funktionsmedicinska InstitutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Cert. FMI Funktionsmedicinsk Hälsocoach från Funktionsmedicinska Institutet, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön