Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskola
Ransäter
1-3 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Ransäter
Geijerskolan

Konstlinje

Konstlinje

Under din tid på vår konstskola får du på heltid utveckla och fördjupa ditt intresse för måleri, teckning, skulptur och form och dekorationsmålning. Du får möjlighet att prova en stor mängd olika medium och tekniker. Linjen består av en rad delkurser som spänner från praktiska studier av äldre traditionella måleriteknikerna till möjligheten att utveckla ditt eget unika uttryckssätt. Vi ordnar egna utställningar, bjuder in gästlärare och gör intressanta studiebesök i och utanför Värmland.

Måleri och teckning

Här får du måla i akvarell, akryl och blandtekniker, olja. Att måla och teckna utifrån din egen fantasi och utveckla egna idéer uppmuntras. Experiment i collage och blandteknik lockar fram oväntade och uttrycksfulla bilder. Vi arbetar även med konkreta form- och färgövningar, där komposition, skissteknik, färglära, perspektiv och materialkunskap integreras. I enskilda och gemensamma bildgenomgångar tränas du i att se och tolka dina egna och andras bilduttryck. Du arbetar med teckning i olika material som blyerts, kol, tusch och pastellkritor. Modell- och krokiteckning tränar upp ditt seende. Vi arbetar med skulptur och form i lera och skulpturala blandtekniker och i vår tryckverkstad kan du bland annat prova grafiska tekniker som linoleum, torrnål och collografi och textiltryck som bland annat screentryck.

Dekorationsmålning

Ämnet består av många olika tekniker. Du får lära dig ådring och marmorering, både med traditionella och moderna metoder. Prover med färglära och olika färgtyper lägger grunden för äldre måleritekniker, allmogemåleri samt möbelmålning. Efter gammal tradition tillverkar vi egna pigment och färger från grunden.

Vi målar illusionsmåleri i olika former. Med övningar i ljus och skugga, t.ex. grisaillemålning, tränar du upp ögat för att sedan måla trompe l’oeil, en teknik där du får lära dig att lura ögat. Ett flerårigt samarbete med Musikteaterlinjen har resulterat i ett flertal stora teaterkulisser och teaterdekorer som använts i deras produktioner.

Konst och stilhistoria

Vi studerar västerlandets konst- och stilhistoriska utveckling genom att jämföra de olika epokerna med varandra. Vi gör också besök på olika konstmuseer.

1-3 år

Första året får du prova på olika konstnärliga tekniker och material, som utvecklar ditt seende, tekniska förmåga och bildspråk. Dessutom har du fri tillgång till den rymliga ateljén, grafikverkstan och datasalen utöver din schemalagda tid. Du får en egen ateljéplats.

Andra året ger dig möjlighet att jobba med egna projekt, praktisera, fördjupa och utveckla dina kunskaper från första året på ett friare sätt. Du utvecklar ditt bildspråk ytterligare och förfinar din teknik.

Målsättningen med studierna är både att förbereda dig för högre konstnärliga studier och att utveckla din kreativitet.

I mån av plats finns möjlighet att söka ett tredje år, då du kan fördjupa dig i valfri teknik.

Så ansöker du

Antagningsvillkor:

  • Arbetsprover: En valfri teckning och en valfri målning i max A4-format. Skicka in i original eller foto/digital utskrift. För att få tillbaka arbetsproverna måste ett frankerat och adresserat kuvert bifogas.
  • Personligt brev: En kort beskrivning av dig själv, varför du vill gå på Geijerskolans konstlinje och vad du har för mål med studierna. Beskriv dina tidigare erfarenheter av konst, bild och form.

Examen & Intyg

Kursintyg.

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Välkommen till Geijerskolan, Folkhögskolan i RansäterVill du gå på en skola för människor med olika livserfarenheter och livsplaner? Då är Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter helt rätt för dig. Geijerskolan grundades 1952. Huvudman är Stiftelsen Geijerskolan i Ransäter. Skolan ligger i Ransäter...


Läs mer om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Konstlinje
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter Facebook

Recensioner

Det finns inga recensioner för Konstlinje

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konstlinje från Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter, fyll i dina uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via
Telefon
Sms
Mail
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön