Visa allastudier.se som: Mobil

Kultur och måleri – distans för seniorer

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans, Ransäter
1 år
Deltid
CSN-berättigad

Kultur och måleri – distans för seniorer

Geijerskolan hälsar dig välkommen till Ransäter och Värmland! Sedan länge har Geijerskolan arrangerat Konstkurser i olika former. Nu utökar de kursutbudet med seniorkurser - detta är en seniorkurs med kultur och måleri på distans.

Seniorkurs - konstnärliga intressen

I vacker och inspirerande värmländsk miljö kan du på halvtid/distans utveckla dina konstnärliga intressen, med tyngdpunkt på måleri. På konstskolan får du pröva på olika material och metoder för att komma igång med ditt skapande.

Kursens upplägg

Du får lärarledd handledning vid 2 målarveckor per termin – tisdag, onsdag och torsdag. Däremellan sker kommunikation via mail med uppgifter och information.

Kulturens och måleriets landskap

Geijerskolan i Ransäter är en klassisk internatfolkhögskola mitt i Värmland nära Klarälven. Några mil från Ransäter ligger Karlstad, med Lars Lerins stora vackra utställning av akvareller. Det är också nära till akrylkonstnären Karin Broos och kulturcentret Alma Lööv museum.

Det finns många andra spännande konstnärsbesök man kan göra i Värmland, som är kulturens och måleriets landskap. Ransäters centrala läge på Värmlandskartan gör det möjligt att inom rimlig tid nå många olika inspirerande utflyktsmål.

För vilka?

För er som lockas av Värmland och vill befinna er i ett kulturellt sammanhang där man tar vara på gruppdeltagarnas kunskaper och erfarenheter och jobbar för det livslånga lärandet. Utflykter varvas med föreläsningar och skapande. Kursen vänder sig både till dig som inte har målat så mycket och till dig med mer erfarenhet.

Vad sker under de fysiska träffarna på plats på Geijerskolan?

Under träffarna har ni gemensamma genomgångar där material och tips på uppgifter presenteras. Du får måla i akvarell och akryl. Det finns även möjlighet till att pröva olika grafiska trycktekniker.

Med Ransäter och dess historia som bas gör ni dagsturer i landskapet. Ni varvar konstnärsbesök med god mat och kaffe i behagligt tempo tillsammans med er guide. Tilläggas ska också att Geijerskolan är känd för sin goda mat.

Se exakta datum för träffarna på skolans hemsida.

Vad händer när dagen är slut?

Vid dagens slut finns det tid för avkopplande samkväm på skolan tillsammans med gruppen. För de som vill kan man också delta i det myllrande liv som en folkhögskola med stort internat utgör. Flera kvällar i veckan brukar det ordnas cafékvällar och konserter av skolans deltagare.

Vad sker mellan träffarna?

Mellan träffarna på Geijerskolan kan man fördjupa sig i eget måleri som anknyter till kursen. Bilderna kan sedan bli stommen i gruppens diskussioner på plats på Geijerskolan på nästa träff. Kontakten mellan kurserna hålls via mail.

Målsättning

Att komma igång att skapa och utveckla sin kreativitet. Att vara en del i en grupp och få inspiration genom den. Att öka kunskapen och nyfikenheten för de material och tekniker som ingår i kursen. Öva upp känslan för motivval, komposition, färg och form. Att väcka glädjen till själva bildskapandet och bildkonsten.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Välkommen till Geijerskolan, Folkhögskolan i RansäterVill du gå på en skola för människor med olika livserfarenheter och livsplaner? Då är Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter helt rätt för dig. Geijerskolan grundades 1952. Huvudman är Stiftelsen Geijerskolan i Ransäter. Skolan ligger i Ransäter...


Läs mer om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kultur och måleri – distans för seniorer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön