Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Sammanfattning
Folkhögskola
Ransäter
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2024-08-26 - Ransäter
Geijerskolan

Allmän kurs - Musik

Allmän kurs Musik

Du läser in eller kompletterar din grundläggande behörighet och kombinerar det med musikstudier där du får instrumentalundervisning, spelar i ensemble, sjunger i kör och läser ämnen som musikteori och musikhistoria.

Behöver du läsa in eller komplettera dina gymnasieämnen för att bli klar med din grundläggande behörighet (*) inför högre studier och vill kombinera det med din fascination för musik, så erbjuder Geijerskolan en kurs som skulle passa dig perfekt. Du utvecklar din musikaliska förmåga, sjunger i kör och lär dig mera inom musikteorin och musikhistoria.

Skolan är välkänd för sina olika musikaliska inriktningar som till exempel klassisk, afro/jazz och rocklinje. Dessutom finns det allmän kurs där kursdeltagarna kan lägga till musikämnen på sitt schema och på så sätt även utveckla sina musikaliska kunskaper och färdigheter med hjälp av ett stort ämnesutbud och våra specialiserade lärare. För att man ska få ut det bästa möjliga av utbildningen så kan du enkelt öva och använda skolans faciliteter.

Kursens uppbyggnad

Du studerar allmänna ämnen på minst halvtid och kompletterar med musikrelaterade ämnen. Alla kursdeltagare får möjligheten att sätta ihop en ämnesinriktning utifrån sina specifika behov och intressen. Självklart hjälper vi dig med det.

Allmänna ämnen

Här erbjuds alla gymnasiegemensamma ämnen (före detta kärnämnen – se rutan till höger), som ger dig grundläggande behörighet. Även om du vill komplettera dina betyg eller vill fräscha upp dina kunskaper, så är du mycket välkommen till oss. I den ämneskombination som du väljer måste de allmänna ämnena motsvara minst halvtid.

Musikaliska ämnen

När du bestämt vilka allmänna ämnen du vill läsa väljer du vilken musikalisk inriktning du vill gå på Geijerskolan: klassisk, jazz eller rock.

Du erbjuds bl.a. följande musikämnen:

 • Individuell lektion på ett instrument eller sång
 • Gemensam lektion på ett instrument eller sång
 • Musikteori
 • Ensemblespel
 • Musikhistoria
 • Körsång

Även den undervisningsfria tiden genomsyras av musik, du kommer att delta i konserter, cafékvällar och ha tillgång till övningslokaler. Ta med dina egna instrument.

Tillvalsämnen

Tack vare ett brett utbud av tillvalsämnen (olika språk, måleri, filosofi, psykologi, sociologi, internationell media, fysisk träning samt ämnen med musikalisk inriktning) får du ytterligare en möjlighet att skräddarsy ditt individuella schema.

Högskoleprov

Satsar du på att göra högskoleprovet under kommande läsår så kan du välja våra förberedande kurser i engelska, svenska och matematik.

Förkunskaper

Grundskola och personligt brev där du beskriver dina nuvarande musikaliska färdigheter.

Kostnader

Studiemedel

Kursen berättigar till studiemedel. När du är under 20 år får du samma studiestöd som du fick på gymnasiet.

Avgifter och kostnader

Undervisningen på Geijerskolan är avgiftsfri, men du betalar för böcker, noter och annat studiematerial, studiebesök, entréavgifter, resor etc. Statliga studiemedel och studiehjälp utgår enligt gällande bestämmelser.

Målsättning

En deltagare som har gått allmän kurs med musik under minst ett år ska:

 • ha läst in alla gymnasiegemensamma ämnen för att få grundläggande behörighet respektive ha läst in de flesta gymnasiegemensamma ämnen på vägen till grundläggande behörighet
 • ha utvecklat sin studieförmåga
 • ha fått en förståelse för vad folkbildning innebär
 • ha fått en bra utgångspunkt för yrkeslivet och/eller högskolestudier
 • ha utvecklat sin färdighet på sitt instrument
 • ha fördjupat sina kunskaper i musikteori
 • ha fördjupat sina kunskaper på övriga fält inom det valda musikaliska området
 • ha utvecklat sin sociala förmåga genom kontakten med andra elever

*Grundläggande behörighet innebär att man är behörig till att läsa på högskola respektive universitet. För att få grundläggande behörighet måste man uppfylla ett omfattnings- och ett innehållskrav.

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Välkommen till Geijerskolan, Folkhögskolan i RansäterVill du gå på en skola för människor med olika livserfarenheter och livsplaner? Då är Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter helt rätt för dig. Geijerskolan grundades 1952. Huvudman är Stiftelsen Geijerskolan i Ransäter. Skolan ligger i Ransäter...


Läs mer om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Allmän kurs - Musik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs - Musik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - Musik från Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter, fyll i dina uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via
Telefon
Sms
Mail
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön