Kultur och måleri/fortsättningskurs – distans för seniorer

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans, Ransäter
1 år
Deltid
2 900 SEK inkl. moms
Svenska
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Ransäter
Sista ansökan: 2023-05-15
Kultur och måleri/fortsättningskurs – distans för seniorer

Kultur och måleri/fortsättningskurs – distans för seniorer

Kultur och måleri – distans för seniorer Välkommen till Ransäter och Värmland!

Nu utökar vi kursutbudet med en fortsättningskurs för seniorer som tidigare har gått seniorkurs kultur och måleri på Geijerskolan. I vacker och inspirerande värmländsk miljö kan du på halvtid/distans utveckla dina konstnärliga intressen, med tyngdpunkt på måleri. Vi jobbar vidare med olika material, metoder och kunskaper från första året, och utvecklar dem vidare.

Du får lärarledd handledning vid 2 målarveckor per termin – måndag kväll, tisdag, onsdag och torsdag. Däremellan sker kommunikation via mail med uppgifter och information.

Kulturens och måleriets landskap

Geijerskolan i Ransäter är en klassisk internatfolkhögskola mitt i Värmland nära Klarälven. Några mil från Ransäter ligger Karlstad, med Lars Lerins stora vackra utställning av akvareller. Rackstadmuseet i Arvika är ett annat givet utflyktsmål. Det finns många andra spännande konstnärsbesök man kan göra i Värmland, som är kulturens och måleriets landskap. Ransäters centrala läge på Värmlandskartan gör det möjligt att inom rimlig tid nå många olika inspirerande utflyktsmål.

För vilka?

För er som lockas av Värmland och vill befinna er i ett kulturellt sammanhang där man tar vara på gruppdeltagarnas kunskaper och erfarenheter och jobbar för det livslånga lärandet. Utflykter varvas med föreläsningar och skapande. Kursen vänder sig endast till dig som tidigare har gått Geijerskolans seniorkurs kultur och måleri.

Vad sker under de fysiska träffarna på plats på Geijerskolan?

Under träffarna har vi gemensamma genomgångar där material och tips på uppgifter presenteras. Du får måla i akvarell, akryl och olja. Vi provar också på vissa grafiska tekniker. Geijerskolan har en stor fin ateljé som ligger 2,5 km norr om huvudbyggnaden.

Med Ransäter och dess historia som bas gör vi dagsturer i landskapet. Vi varvar konstnärsbesök med god mat och kaffe i behagligt tempo tillsammans med vår guide. Tilläggas ska också att Geijerskolan är känd för sin goda mat.

Vid dagens slut finns det tid för avkopplande samkväm på skolan tillsammans med gruppen. För de som vill kan man också delta i det myllrande liv som en folkhögskola med stort internat utgör. Vissa kvällar i veckan kan det ordnas cafékvällar och konserter av skolans deltagare.

Mellan träffarna på Geijerskolan fördjupar man sig i eget måleri som anknyter till kursen. Bilderna blir sedan stommen i gruppens diskussioner på plats på Geijerskolan på nästa träff. Kontakten mellan kurserna hålls via mail.

Antagningsinformation

Antagningsvillkor:

Ansökan inskickad före 15 maj. Besked om antagning skickas ut efter sista ansökningsdatum.

Kurstider

Träffar på Geijerskolan:
Läsåret 2023/24

  • En vecka i september: vecka 38: tis 19, ons 20, tor 21 september 2023.
  • En vecka i november: vecka 48: tis 28, ons 29, tor 30 november 2023.
  • En vecka i februari: vecka 8: tis 20, ons 21, tor 22 februari 2024.
  • En vecka i maj: vecka 20: tis 14, ons 15, tor 16 maj 2024.

Mellan träffarna jobbar man hemma ca 1 dag per vecka med ämnen som är relaterade till kursen, som t.ex. att läsa och skriva, både efter givna uppgifter och fritt. Att göra kulturbesök i sin hembygd är också inspirerande.

Kostnader

Avgifter och kostnader:

Undervisningen på folkhögskola är avgiftsfri. Du betalar en avgift för boende 4 nätter, mat och kaffe på ca 2 900 kr/träff. Kostnaden för kursen är ett paketpris med mat och boende. Kostnader för studiebesök och resor tillkommer.

Mat och boende

Kurstid, mat och boende

Boende under veckan är förlagt till vandrarhemmet uppe vid Ransbergs herrgård. Standarden är enkel, men det ligger naturskönt vid Ranån ca 3 km från Geijerskolan. Transporter från och till boendet sker på egen hand, varvid det är praktiskt med egen bil eller annat transportmedel. Helpension tisdag, onsdag och torsdag (frukost, lunch, middag, kaffe, logi måndag-fredag) inklusive kursguide. Måndag och fredag är resdagar, och träffarna med gruppen är förlagda tisdag, onsdag och torsdag.
Kontakta oss om du önskar bo i dubbelrum: info@geijerskolan.se

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Välkommen till Geijerskolan, Folkhögskolan i RansäterVill du gå på en skola för människor med olika livserfarenheter och livsplaner? Då är Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter helt rätt för dig. Geijerskolan grundades 1952. Huvudman är Stiftelsen Geijerskolan i Ransäter. Skolan ligger i Ransäter...


Läs mer om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kultur och måleri/fortsättningskurs – distans för seniorer
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kultur och måleri/fortsättningskurs – distans för seniorer

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kultur och måleri/fortsättningskurs – distans för seniorer från Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter, fyll i dina uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via
Telefon
Sms
Mail
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön