Visa allastudier.se som: Mobil

Konstnärlig grundutbildning i grafik

Göteborgs Konstskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Göteborg
80 veckor
Heltid
Kommande starter
Göteborg
2020-08-31

Göteborg
2021-08-30

Göteborg
2022-08-29

Konstnärlig grundutbildning i grafik

Hos oss kan du gå en så kallad eftergymnasial grundutbildning med inriktning måleri, skulptur, grafik eller söka direkt till vår ettåriga påbyggnadsutbildning.

Hur utbildningarna skiljer sig från varandra kan du läsa mer om på skolans hemsida under rubrikerna Grundutbildning och Konstnärlig Idégestaltning.

Gemensamt för utbildningarna är att du väljer att arbeta med det du är mest nyfiken på och får testa nya saker som du kanske inte visste att du ville lära dig. Här finns möjlighet för dej att prova dig fram, utforska dej själv och hitta nya vägar och mål för ditt konstnärliga arbete.

Många som söker till oss har gått estetiska program på gymnasiet, något år på konstskola eller folkhögskola, en del är självlärda. Våra lärare och gästlärare är välmeriterade pedagoger och högskoleutbildade konstnärer. Vi arbetar fysiskt, med händer och hela kroppen. Olika spännande tekniker, metoder och material. Blickar inåt och utåt. Lär oss se, samtala och skriva om konst och kultur.

Våra utbildningar stärker dina kompetenser att söka till kandidat och magisterprogram på universitetsnivå i Sverige och utomlands. Att bli antagen till de utbildningarna direkt från gymnasiet eller efter kortare konstkurser är mycket ovanligt.

Studenterna på våra utbildningar fortsätter antingen inom konsten eller med konstnärligt arbete i närbesläktade branscher som mode, design och konsthantverk. Arkitektur, film, musik och scenkonst. Humaniora, media och kommunikation.

Under studietiden knyter och byter du för framtiden viktiga kontakter och kunskaper. Det kreativa i miljön uppstår i spänningsfältet mellan konstens historiska utveckling, vad som sker just nu i konsten, samhället och studenternas ateljéer på skolan. Att praktiskt och analytiskt kunna förstå och arbeta med visuella uttrycksformer är viktiga kunskaper även i andra yrkesområden, livet i allmänhet och för ens personliga utveckling.

Skolan ligger centralt vid Järntorget. Fördelen med att gå på konstskola i en större stad är det stora utbudet av konst och kultur. Det lokala, nationella och internationella konst och kulturlivet är väl integrerat i undervisningen.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Göteborgs Konstskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Konstnärlig grundutbildning i grafik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: