Analoga fotografiska processer

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Analoga fotografiska processer

Under den här kursen lär du dig den analoga fotografiska bildens processer och unika egenskaper. Utifrån din fotografiska projektidé utforskar du tekniken på djupet.

Vi går igenom exponering och framkallning av negativfilm, kopiering i mörkrummet, retusch, arkivering och presentation. Målet är att du ska förstå negativ- och positivprocessen och själv kunna ta fram fotografiska kopior.

Under kursen får du introduktion, undervisning och handledning i våra verkstäder för färg- och svartvita processer. Du får tillgång till skolans färgmörkrum, utrustat med moderna maskiner som underlättar kopiering och framkallning av färgbilder samt framkallning av negativfärgfilm. För den svartvita processen får du tillgång till vårt svartvita mörkrum där, utöver kopiering och toning av pappersbilder, även framkallning av svartvit film sköts. 

Mörkrummen är öppna även utanför undervisningstid och en stor del kursen bygger på självständigt arbete. Andra moment är föreläsningar om fotografi och dess historia, studiebesök på utställningar och fotoarkiv.

Kursen riktar sig till dig som gärna har fotografiska förkunskaper och har tillgång till en analog småbilds-, mellanformats- eller storformatskamera. Tidigare erfarenhet av kopiering i mörkrum är en fördel men är inget krav.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Analoga fotografiska processer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön