Antropologisk analys

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Antropologisk analys

Analys utgör en central del av den antropologiska kunskapsprocessen, och sker både innan, under och efter ett fältarbete. I denna kurs ges grundläggande kunskap om vad som kännetecknar en antropologisk analys, samt hur den utförs i relation till en text eller till ett insamlat etnografiskt material. Genom att varva teoretiska och praktiska moment som behandlar processen från fältarbete till skriven etnografi går kursen igenom analysens olika faser och beståndsdelar. Fokus läggs vid de teoretiska begreppens roll i analysarbetet samt hur dessa samspelar med empiriska och vetenskapliga avgränsningar. I de praktiska momenten arbetar studenterna gruppvis i kortare fältarbeten utifrån ett övergripande tema. Genom detta tränas studenterna i att dokumentera och analysera ett etnografiskt material, utforska fältanteckningars och fältdagbokens roll i antropologisk analys och kunskapsproduktion, samt identifiera och reflektera kring kunskapsteoretiska problem som uppstår.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs 30 hp genomgångna kärnkurser, varav 15 hp godkänd kurs, inom socialantropologi eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Antropologisk analys

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön