Visa allastudier.se som: Mobil

Antropologprogrammet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Göteborg
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Antropologprogrammet

Vill du arbeta med människor, normer, mångfald och förändring lokalt och globalt? Antropologprogrammet ger dig en samhalls- och beteendevetenskaplig utbildning med inriktning mot tillampad socialantropologi och nara koppling till arbetsmarknaden.

För socialantropologer står kultur och meningsskapande i centrum. Varför tycker, tänker och beter sig människor som de gör? Hur förstår de varann, sig själva och sin omvärld? Programmet ger dig kunskap om varför samhällen ser så olika ut i olika delar världen, men också om vad som är gemensamt och universellt. Du får träning i att på nära håll undersöka hur saker och ting blir kulturellt betydelsefulla för olika grupper, och får verktyg för att kunna förstå olika perspektiv och ”översätta” mellan grupper.

Genom kunskap om hur sociala processer skapar och förändrar normer och strukturer får du dessutom en fördjupad förståelse för varför människor och samhällen fungerar som de gör. Programmet ger dig också generella samhällsvetenskapliga färdigheter och kompetenser att söka, bedöma och analysera material och information. Med en inriktning mot tillämpad socialantropologi är programmet speciellt utformad för att kunna använda kunskapen på arbetsmarknaden.

Undervisningsformer

Undervisningen utgår från ditt lärande och sker genom projekt, forelasningar, seminarium, grupparbeten och ovningar. Vi anvander antropologiska studier och film for att trana formågan att stalla relevanta frågor, samla material och analysera information. Programmet ger omfattande traning i att lasa, analysera och skriva texter. Du får arbeta med etnografisk metod, deltagande observation och faltarbeten. Studierna är nara kopplade till arbetslivet och du får träning i att använda din kunskap och dina färdigheter i tillämpade sammanhang. Dessutom får du möta före detta studenter och representanter fran olika organisationer i undervisningen.

Plugga utomlands

Internationell erfarenhet ger dig möjlighet att växa som människa samtidigt som du gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden. Du får dessutom nya vänner, nya erfarenheter och ny energi med dig hem. Som utbytesstudent förlägger du en del av dina studier till ett utländskt lärosäte som Göteborgs universitet har utbytesavtal med. Du betalar inte terminsavgifter och behåller ditt studiestöd från CSN, du får också möjlighet att söka stipendier för din utbytesperiod. När du läser Antropologprogrammet kan du ansöka om utbytesstudier under termin 4.

Efter studierna

Studier i socialantropologi ger dig viktiga kunskaper, analytiska verktyg och ett kritiskt forhallningssatt for arbete med undersokningar, utredningar, utvecklingsarbete och handlaggning inom offentlig sektor, organisationer och naringsliv. Med en kandidatexamen i socialantropologi kan du till exempel arbeta med integrations- och mangfaldsfragor, hållbarhet, genus- och jamstalldhetsaspekter, utbildning, internationella fragor och bistand. Det kan vara konkreta frågor som projekt kring medborgares syn på deltagande i politiska val och beslut, boendes inflytande på arkitektur och stadsplanering eller utveckling av nya produkter ur ett användarperspektiv.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Antropologprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: