Arbetslivsinriktad psykologisk konsultation och handledning

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-16

Arbetslivsinriktad psykologisk konsultation och handledning

Kort om kursen

Förväntas du i din yrkesroll som psykolog kunna erbjuda handledning och konsultation till personal inom andra yrkeskategorier i deras professionella yrkesutövning? Vill du fördjupa dina kunskaper och färdigheter? Då kan denna kurs vara något för dig! Kursen är ackrediterad som specialistkurs hos Psykologförbundet.

 

Om utbildningen

Många psykologer förväntas i sin roll kunna erbjuda konsultation och handledning till andra professioner, likväl chefer. Göteborgs universitet erbjuder en avgiftsfri kurs i arbetslivsinriktad psykologisk konsultation och handledning. Kursen syftar till att utveckla psykologers förmåga att förmedla psykologisk kunskap i en organisatorisk kontext på ett sådant sätt att denna kunskap integreras i andra professioners yrkesutövning. Vidare syftar kursen till att utveckla psykologers förmåga att tillvarata och utveckla kompetensen i yrkesgrupper och hos individer samt att hantera professionella dilemman som uppstår under yrkesutövningen.

Under kursen fördjupas centrala teoretiska ramverk inom området konsultation och handledning. Genomgående finns en tydlig förankring i forskning och evidensbaserad psykologisk praktik. Vidare behandlas olika konsultroller och konsultationsmodeller för professionsgrupper inom främst sektorerna utbildning, vård och omsorg. Även gruppsykologiska aspekter i handlednings- och konsultationsprocesser behandlas. För studier vid Göteborgs universitet ges tillgång till databaser för bland annat artikelsökning.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs psykologexamen. Vidare krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska B/Engelska 6.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Arbetslivsinriktad psykologisk konsultation och handledning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön