Visa allastudier.se som: Mobil

Artbestämning av svampar

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Artbestämning av svampar

Svamparna utgör en stor och mångsidig organismgrupp som har stor betydelse för naturliga ekosystem. Under denna kurs har du möjlighet att lära känna igen de vanligast förekommande storsvamparna i Norden och få kunskap om deras biologi och miljökrav. Särskilt fokus ligger på att säkert identifiera de dödligt giftiga arter som förekommer, och på olika svampgifter och de symptom de framkallar. Du tränas även i att använda mikroskopiska egenskaper för att säkerställa identifikation i kritiska fall. Artidentifikation som endast baseras på fruktkroppars yttre morfologi har sin begränsning och denna vetskap sätt i perspektiv mot information som kommer från t ex molekylära tekniker. Praktisk träning i fält får du under en intensivvecka på internat.

Det är obligatorisk närvaro vid tentamenstillfället i slutet av kursen. Om du är antagen till Masterprogrammet i biodiversitet och systematik så kan du skriva tentamen vid ditt hemuniversitet, dvs vid ett av de nio nordiska universitet som ingår i nätverket som ger programmet (se www.nabismaster.org).

Förkunskaper

Kandidatexamen i biologi eller miljövetenskap med inriktning mot biologi, alternativt läkarexamen. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 5/Engelska A.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Artbestämning av svampar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: