Åtgärder mot brott - teoretiska och praktiska perspektiv

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Åtgärder mot brott - teoretiska och praktiska perspektiv

Kursen behandlar åtgärder mot deltagande i och utsatthet för brott. Effekter av olika åtgärdsinsatser på brottsnivån och andra sociala förhållanden betonas, liksom vilka förutsättningar som präglar framväxten av åtgärdsinsatser i offentlig och privat regi. Studenten tränas i att utforma och utvärdera åtgärdsprogram samt i att utveckla förståelse av de sociala reaktioner åtgärdsarbete kan möta. Etiska dilemman i åtgärdsarbete och kriminologins roll i samhället problematiseras särskilt.

Förkunskaper

En kärnkurs om 15 hp på avancerad nivå inom det samhällsvetenskapliga utbildningsområdet eller motsvarande kunskaper relevanta för huvudområdet kriminologi. För den som läst före 2007-07-01 gäller att minst 80 poäng inom det samhällsvetenskapliga utbildningsområdet eller motsvarande kunskaper relevanta för huvudområdet kriminologi ger behörighet. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Åtgärder mot brott - teoretiska och praktiska perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön