Visa allastudier.se som: Mobil

Att beställa och curera samtidskonst i det offentliga rummet

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
30 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Att beställa och curera samtidskonst i det offentliga rummet

Vad är offentlig konst? Vad behöver curatorer, beställare, konstnärer och andra specialister som arbetar med gestaltning i det offentliga rummet veta om detta snabbt föränderliga och växande område? Vilken är relationen mellan offentlig konst och lokal demokrati? Det är några grundläggande frågor som står i centrum för den här kursen.

Under kursens gång tittar vi närmare på vem som kan beställa offentlig konst, vilka processer och ramverk som samverkar när konst skapas i och för det offentliga rummet och de utmaningar som är sammankopplade med att kurera konst i det offentliga rummet. Vi närmar oss dessa ur olika perspektiv och motstridiga uppfattningar om det offentliga rummet och den offentliga kulturen. Hur går det att få kuratorer, publik, artister och andra utövare att effektivt röra sig mellan den offentliga kulturens idéer och ideal, och de pragmatiska sammanhangen i verkligheten? Vad behöver samhället som vill bjuda in offentlig konst i sina miljöer veta, för att kunna driva sina önskemål och ambitioner?

Kursen belyser hur teori och praktik interagerar utan att betona teori över praktik. Snarare handlar det om att se på hur olika perspektiv rotade i praktiska sammanhang och påverkade av kritisk teoretisk analys kopplar samman olika möjligheter att realisera konst som en integrerad del av den offentliga kulturen och det offentliga livet.

Kursen går på avancerad nivå och bjuder in perspektiv från en rad olika deltagare, inklusive beställare, curatorer, aktivister, samhällsorganisatörer, planerare, beslutsfattare, konstnärer och andra yrkesverksamma som arbetar inom det offentliga området. Den ges på deltid och är utformad för att underlätta för yrkesverksamma och personer med befintliga åtaganden att få tillgång till fortlöpande yrkesutveckling inom universitetsutbildning på ett flexibelt sätt.

Kursen söks med arbetsprov.

Kursen går på engelska och mer information finns på kursens engelska sida.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Att beställa och curera samtidskonst i det offentliga rummet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: