Avancerad datorgrafik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Avancerad datorgrafik

Kursen syftar till att fördjupa och bredda studentens kunskaper om algoritmer för tredimensionell datorgrafik, samt att ge erfarenheter av att implementera avancerade 3D-grafiktekniker. Den är en fortsättningskurs till en inledande kurs i datorgrafik, och ger studenten en möjlighet att fördjupa sig inom enskilda områden och även att utföra ett projekt.

Kursen innehåller obligatoriska seminarier, där mer detaljer på en forskarnivå presenteras för ett urval ämnen, som t.ex.:

  • ambient occlusion
  • hår-rendering
  • GPGPU-applikationer
  • raytracing och global illumination
  • avancerad path tracing
  • GPU-raytracing
  • hårda och mjuka skuggor
  • indirekt belysning i realtid
  • spherical harmonics, etc.

De inledande seminarierna presenteras av läraren eller andra forskare. De återstående seminarierna består av korta presentationer av studenterna, följt av gruppdiskussioner för att fördjupa förståelsen av de presenterade algoritmerna/teknikerna. Eftersom ämnet väljs av presentatören, kommer det exakta kursinnehållet att variera något för varje kursinstans.

Studenten får praktisk erfarenhet av ett större projekt om 3D-grafik (individuellt eller igrupper). T.ex. kan projektet vara att genomföra en enskild avancerad omfattande teknik eller genomföra flera avancerade men mindre omfattande tekniker. Detta kan,till exempel, göras som en renderingsmotor i ett spel eller som fristående program och/eller specialeffekter.

Förkunskaper

Studenten ska ha 120 hp avklarade kurser inom ämnesområdet datavetenskap, matematik, software engineering eller motsvarande, inklusive en avslutad 7,5 hp kurs i datorgrafik (DIT224 eller motsvarande). Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/ Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOEFL, IELTS.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Avancerad datorgrafik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön