Visa allastudier.se som: Mobil

Avancerad externredovisning med juridik, kurspaket

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Göteborg
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Göteborg

Avancerad externredovisning med juridik, kurspaket

Kurspaketet innehåller kurser som i samråd med branschen anses användbara för en revisor. Kurserna utgör dessutom en lämplig förberedelse för de studenter som i framtiden ska avlägga revisorsprov för att bli auktoriserad revisor. För att söka kurspaketet krävs en kandidatexamen inom redovisning eller motsvarande. Följande kurser om vardera 15 hp ingår i paketet: Externredovisning avancerad nivå, Juridik för ekonomer, Beskattningsrätt 1 samt Magisteruppsats inom externredovisning. Undervisningen varvar teoretiska studier med praktisk tillämpning. Lärare på kurserna har både akademisk och praktisk bakgrund. Ett nära samarbete med näringslivet görs via gästföreläsningar och genom att företag involveras i praktikfall. Studenter lär sig reglering och praktisk tillämpning inom såväl externredovisning som juridik. Kurspaketet leder till en kompetens som är efterfrågad på arbetsmarknaden. Många studenter väljer en karriär inom revision efter studierna, men utbildningen är bredare och öppnar dörrar till yrken som ekonomichef, controller, redovisningsekonom och konsult inom olika områden.

Förkunskaper

180 hp varav 90 hp företagsekonomi inkl kandidatuppsats och en inriktning mot redovisning inkluderande koncernredovisning och juridisk grundkurs eller motsvarande utbildning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B eller Svenska 3 och Engelska A eller Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Avancerad externredovisning med juridik, kurspaket

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön