Bebyggelsehistoria 2

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Bebyggelsehistoria 2

I kursen får du lära dig om kulturlandskapets och bebyggelsens egenskaper och förändringar från tiden kring 1800 fram till första världskriget. Tyngdpunkten ligger på bebyggelseutvecklingen i Sverige men du får också lära dig om dominerande internationella tendenser och skeenden, såsom den industriella revolutionen, det rationaliserade lantbruket, den byggnadstekniska utvecklingen med stålbyggnation, ångsågar och tegelindustri.

Du får fördjupa dig i kulturlandskaps- och bebyggelseförändringarna mot bakgrund av periodens eskalering av naturresursexploatering och efterföljande konsekvenser för det globala klimatet. Förändringarna sätts också i relation till periodens nya sociala, ekonomiska, ideologiska och kulturella förhållanden.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Historia 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Bebyggelsehistoria 2

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön