Visa allastudier.se som: Mobil

Bild och berättande

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2021 - Distans

Bild och berättande

Är du intresserad av serier, grafiska romaner och bilderböcker för alla åldrar?

Kursen Bild och berättande vänder sig till verksamma konstnärer, illustratörer, fotografer och formgivare som vill utveckla sin förmåga att uttrycka sig i ord tillsammans med bild.

Under kursen fokuserar vi på ett antal moment som ingår när du sätter samman bild/objekt med text/berättelse och presenterar dem i ett specifikt format.

Fokus ligger på tecknade serier och bilderboksberättelser för vuxna, men om du har bakgrund inom andra gestaltningsområden till exempel inom film eller utställningsproduktion kan du välja att presentera uppgifter i annat format. Det bärande är samspel mellan berättelse, visuella element i specifikt format tillsammans med läsare/mottagare.

Kursens upplägg 

Kursen är indelad i fyra workshops, som förutom att fokusera på metoder att genomföra egna berättelser också gör nedslag i olika faser som text i förhållande till bild i formatet bok, bildanalys kopplat till sekventiellt berättande, metoder för att använda självbiografiska upplevelser och hur dessa görs om från att vara privata till att bli personliga samt att begreppsliggöra de metoder du själv använder för att berätta med ord och bild.

Kursens upplägg består av workshops, föreläsningar, litteraturstudier, genomgångar och självständigt arbete.

Fyra fysiska träffar (varje workshop äger rum under 2,5 dagar) äger rum på HDK i Göteborg.

Det är viktigt att du närvarar på samtliga workshops för att tillgodogöra dig kursen på bästa sätt. Under workshop I-III startar vi i allmänhet klockan 13.00 på första dagen och håller på till klockan 15 dag tre. Sätt av tid för att du kommer att vara upptagen även under kvällarna dag ett och två (sociala aktiviteter samt individuella, kortare övningar), under den period träffarna pågår.

Datum för träffarna presenteras i samband med antagning till kursen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Bild och berättande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: