Bioinformatik och funktionsgenomik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2023 - Göteborg

Bioinformatik och funktionsgenomik

Den totala DNA-sekvensinformationen för ett stort antal organismers arvsmassa är idag känd. De flesta av dessa organismer är bakterier, men även en- och flercelliga eukaryota organismer finns representerade, däribland människan. Denna nya informationsmängd har inneburit stora förändringar i vetenskapligt tänkande; bl a finner man att för många av de nu identifierade generna är funktionen okänd. Kursen belyser detta i ett tvärvetenskapligt perspektiv, med tonvikt på experimentell metodik.

Förkunskaper

Genomgångna baskurser i biologi omfattande 60 hp i ämnesområdena cellbiologi,molekylär genetik, evolution, botanisk och zoologisk fysiologi, ekologi samtbiodiversitet och systematik, eller motsvarande, varav minst 45 hp måste vara godkända. Alternativt; Godkända kurser inom det första och andra året på kandidatprogrammet i Marin vetenskap. Minst 90 av 120 hp måste vara godkända. Utöver ovanstående två förkunskapskrav krävs också Engelska B.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Bioinformatik och funktionsgenomik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön