Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Biologi: Examensarbete - kandidatexamen

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2024

Göteborg
Vår 2024

Göteborg
Höst 2023

Göteborg
Höst 2024
2024-04-14

Biologi: Examensarbete - kandidatexamen

Kursen ger fördjupade kunskaper inom något av biologins forskningsområden. Kursen kan användas som examenskurs för kandidatexamen i biologi och du kan välja projekt bland de ämnesområden som står under rubriken examenskurser avancerad nivå. Du utför med hjälp av handledare en vetenskapligt upplagd uppgift som kan bestå av ett experimentellt arbete eller en analys och utvärdering av vetenskapliga data. Det färdiga arbetet presenteras skriftligt i form av en vetenskaplig uppsats samt genom en muntlig presentation. Examensarbetet kan ske på Institutionen för biologi och miljövetenskap, på annan institution inom ämnesområdet eller externt på företag, institut eller myndigheter. För att bli registrerad på kursen krävs en godkänd projektbeskrivning. Examenskursen kan också, efter överenskommelse med institutionen registreras som 30 hp.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs: Alt 1: Godkänd Biologi, baskurs, 60 hp Alt 2: Godkänd Molekylärbiologi I och II, baskurs, 60 hp För båda alternativen krävs dessutom minst en genomgången fördjupningskurs i biologi, 15 hp, inom relevant ämnesområde.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Biologi: Examensarbete - kandidatexamen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön