Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Botanisk ekofysiologi ur ett klimatperspektiv

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Botanisk ekofysiologi ur ett klimatperspektiv

Kursen ger fördjupade kunskaper i hur växters fysiologi och processer i deras ekosystem svarar på olika omvärldsfaktorer, samt hur växter interagerar med sin omgivning för att ta upp, använda och cirkulera resurser som kol, vatten och näring. Dessa responser och processer beaktas särskilt i relation till globala miljöförändringar (temperatur, koldioxidhalt, nederbörd, kvävedeposition mm). Kursen är interaktiv och innehåller, förutom föresläsningar, praktiskt arbete i fält och på lab, teoretiska modelleringsövningar, egna presentationer och diskussionsseminarier. Undantaget föreläsningarna är alla kursmoment obligatoriska, eftersom de utvecklar de färdigheter och förhållningssätt som ingår i kursmålen på ett sätt som inte är möjligt genom självstudier. Kursen består av ca 10 veckors heltidsstudier och är indelad i två delar: teori 9 hp och projektarbete 6 hp.

Förkunskaper

Minst 120 högskolepoäng (hp), varav minst 30 hp i Biologi samt ytterligare 30 hp på fördjupningsnivå inom Biologi/Miljövetenskap/Kemi/Geologi/Fysik, eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Botanisk ekofysiologi ur ett klimatperspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön