Visa allastudier.se som: Mobil

Danska, fortsättningskurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg

Danska, fortsättningskurs

Kursinnnehåll:
Studier i danska ger språkfärdighet och teoretiska kunskaper om språkvetenskap samt kunskaper om dansk historia, samhälle, litteratur och kultur. Under denna första fortsättningskurs fördjupar du dig i modern danska och språkvetenskap med ett kontrastivt dansk-svenskt perspektiv. Du läser dansk nutidslitteratur, tränar muntlig och skriftlig framställning och får en orientering om det danska samhället. På kursen förekommer såväl kvällsundervisning som nätbaserad undervisning. Observera att undervisningsspråket är danska (delkurs 1 och 2) och danska eller svenska (delkurs 3).

Kort om kursen:
I en globaliserad värld blir även de närmaste grannländerna allt viktigare och det är en omväg att kommunicera med andra skandinaver på engelska.Många företag, särskilt på västkusten, har en gemensam organisation för hela Norden. Det är lätt att resa till Danmark, och det finns ett omfattande kulturellt utbyte mellan Danmark och Sverige. Den här kursen är till för dig som redan har läst 30 hp danska och vill fördjupa dig ytterligare.

Viktig tilläggsinformation 2020-03-16 inför höstterminen 2020 mot bakgrund av Coronapandemin: om undervisning och examination på campus inte kan genomföras kommer kursen att ges online istället.

Efter studierna:
Universitetsutbildning i danska är användbar för många olika yrkesgrupper, som översättare, säljare, journalister och skribenter. För lärare i såväl svenska som andra ämnen gerstudier i danska ökad kompetens i grannspråksundervisning.Studier i danska ger dig möjlighet att gå vidare till översättarprogrammet med danska som ett av källspråken. Efter denna kurs kan du läsa mer danska på fortsättningsnivå i form av danska, fortsättningskurs 2, 15 hp.

Kontaktinformation:
Studievägledare Elisabeth Andersson
E-post: kurser.studievagl@svenska.gu.se
Telefon: 031-786 4469
Telefontid: tisdag, onsdag och torsdag klockan 10.00-11.00
Besöksadress: Renströmsgatan 6, Humanisten, plan 3, rum F308
Drop-in: tisdag, onsdag och torsdag klockan 11.00-12.00

Studierektor: Susanna Karlsson https://svenska.gu.se/om-oss/personal?userId=xkarsu

Förkunskaper

Godkända grundkurser i Danska eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Danska, fortsättningskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön