Visa allastudier.se som: Mobil

Danska, fortsättningskurs 2

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Göteborg
15 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Göteborg

Danska, fortsättningskurs 2

Studier i danska ger språkfärdighet och teoretiska kunskaper om språkvetenskap samt kunskaper om dansk historia, samhälle, litteratur och kultur. I denna andra fortsättningskurs fördjupas studiet av det danska språket och dansk språkvetenskap ytterligare. Språket sätts i relation till den moderna litterära, historiska, kulturella och samhälleliga utvecklingen i Danmark. På kursen förekommer såväl kvällsundervisning som nätbaserad undervisning. I kursen ingår ett specialarbete om 7,5 hp där du samlar material, formulerar språkvetenskapliga problem och för egna resonemang kring dessa. Observera att undervisningsspråket är danska (delkurs 1) och danska eller svenska (delkurs 2).

Välkommen till oss på institutionen för svenska språket!

Leder till
I en globaliserad värld blir även de närmaste grannländerna allt viktigare och det är en omväg att kommunicera med andra skandinaver på engelska. Universitetsutbildning i danska är användbar för många olika yrkesgrupper, och för lärare i såväl svenska som andra ämnen kan studier i danska ge ökad kompetens i grannspråksundervisning. Med ytterligare 60 hp valfria kurser kan du ta ut en högskoleexamen i danska.

Fortsatta studier
Studier i danska ger dig möjlighet att gå vidare till översättarprogrammet med danska som ett av källspråken.

Förkunskaper

Godkänd fortsättningskurs i Danska, 15 hp.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön