Danska: läs- och hörförståelse, grundkurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Vår 2023

Göteborg
Höst 2023
2023-04-16

Göteborg
Vår 2024
2023-10-15

Danska: läs- och hörförståelse, grundkurs

Kursinnehåll:
Enoghalvtreds, femoghalvfjerds och firs? Tycker du att det är svårt att hänga med när danskarna räknar? Ta chansen att studera danska hos oss! Studier i danska ger språkfärdighet och teoretiska kunskaper om språkvetenskap samt kunskaper om dansk historia, samhälle, litteratur och kultur. På denna introduktionskurs övar du grundläggande förståelse för talad och skriven danska. Kursen har ett grannspråksperspektiv och passar både dig som ska undervisa om grannspråk i skolan och dig som har dagliga kontakter med Danmark i yrkeslivet. För att du ska få ut maximalt av den danska språkträningen på denna kurs är aktivt deltagande närmast ett måste. Observera att undervisningsspråket är danska.

Kort om kursen:
I en globaliserad värld blir även de närmaste grannländerna allt viktigare och det är en omväg att kommunicera med andra skandinaver på engelska.Många företag, särskilt på västkusten, har en gemensam organisation för hela Norden. Det är lätt att resa till Danmark, och det finns ett omfattande kulturellt utbyte mellan Danmark och Sverige. Sök den här kursen om du vill förstå danska bättre!

Efter studierna:
Efter denna kurs kan du läsa mer danska på grund-och fortsättningsnivå, exempelvis danska 1 grundkurs, 15 hp, danska 2, grundkurs 15 hp, danska, fortsättningskurs, 15 hp och danska, fortsättningskurs 2, 15 hp.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Danska: läs- och hörförståelse, grundkurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön