Visa allastudier.se som: Mobil

Datavetenskapligt program

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Göteborg
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-04-14

Datavetenskapligt program

I takt med digitaliseringen av samhället går utvecklingen mot allt mer sofistikerad programvara. IT räddar liv, förenklar vardagen och underhåller. Med IT kan vi bygga smarta hem, fordon och elnät, och ta fram intelligenta hjälpmedel. Vi lär oss nya sätt att samla in stora datamängder och omvandla dem till användbar information. Samtidigt går utvecklingen av nyskapande spel och specialeffekter i filmer ständigt framåt. 

Datavetenskapligt program vänder sig till dig som är intresserad av kvalificerad programvaruutveckling och vill vara med och utveckla framtidens krävande IT-lösningar.  Programmets mål är att ge dig den vetenskapliga och tekniska kompetens som krävs för att utveckla komplexa system med mycket hög kvalitet och säkerhet. Programmets första år innehåller sju obligatoriska kurser i matematik och programmering. Under de följande två åren har programmet bara sex obligatoriska kurser, inklusive kandidatarbete. Kurserna ger dig den tekniska kompetens som krävs för att klara av de snabba förändringarna inom branschen. Utöver de obligatoriska kurserna väljer du själv ett område att fördjupa dig inom. Du kan komponera din utbildning helt på egen hand eller i samråd med studievägledare.

Sammanlagt finns ett sextiotal kurser inom en rad olika områden, till exempel algoritmer, datasäkerhet, datorarkitektur, distribuerade system, datorkommunikation, datorgrafik, interaktionsdesign, interaktiva simuleringar och spel, programspråk och software engineering. Det stora kursutbudet är möjligt tack vare ett långtgående samarbete med Chalmers tekniska högskola, och många av kurserna samläses med studenter på olika civilingenjörsprogram. 

Undervisning bedrivs i form av föreläsningar, övningar, laborationer, handledning och projektarbete där du får möjlighet att tillämpa och fördjupa de teoretiska kunskaperna. Utöver detta behöver du ägna tid åt självstudier. Kurslitteraturen är ofta på engelska, liksom en stor del av undervisningen. Undervisningen ges på helfart.

Som datavetare arbetar du med avancerad mjukvaruutveckling, ofta som programmerare, systemarkitekt, systemutvecklare eller projektledare. Du har en gedigen vetenskaplig bakgrund som gör dig väl förberedd att ta dig an de tekniskt mest komplexa delarna av utvecklingsprojekt i teknikens framkant.

Det är stor efterfrågan på personer med väldokumenterade kunskaper inom datavetenskap, och utbildningen ger stora möjligheter till jobb direkt efter examen. Du kan räkna med ett intressant och utvecklande framtidsjobb, där du också har tillgång till en internationell arbetsmarknad. Företag där du hittar datavetare är Jeppesen, Ericsson, Volvo IT, Volvo Cars, Semcon, Tibco, Apple, Google med flera. Om du efter avslutat kandidatprogram vill fortsätta dina studier finns det internationella masterprogrammet Computer Science som en naturlig fortsättning. Du kan också läsa vidare via något av våra andra masterprogram Game Design and Technology eller Applied Data Science. Efter ett masterprogram har du även möjlighet till en fortsatt akademisk karriär.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik E. Eller: Matematik 4

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Datavetenskapligt program

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: